Drukner i pakker

POSTNORD: Forbereder sig på, Black Friday og julehandlen på nettet bliver vildere end nogensinde

Coronaen har sat fut i websalget, hvilket har givet de ansatte hos Postnord meget mere at lave. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Coronaen har sat fut i websalget, hvilket har givet de ansatte hos Postnord meget mere at lave. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Siden marts har Postnord oplevet en eksplosiv stigning i antallet af pakker. Forklaringen er coronakrisen, der har udløst en stor efterspørgsel på at sende pakker. Og ikke mindst med varer, som er bestilt hos danske webbutikker.

- Danskerne har ganske enkelt taget nethandel til sig i langt højere grad end tidligere, forklarer Lene Reipuert, der er pakkechef hos Postnord, til Ekstra Bladet.

- Vi ligger derfor nu fast på et markant højere niveau, end vi gjorde i 2019. Og efter feriepengene blev udbetalt, er udviklingen endnu mere udtalt.

Black Friday: Sætter vagter ind

Flere pakkebokse
I disse måneder forbereder Postnord sig derfor på næste bølge af pakker.

-  Vi løber snart ind i en Black Friday og julehandlen, hvor forventningen er, at det bliver endnu vildere end nogensinde før.

En af løsningerne hedder Modtagerflex, hvor man på forhånd aftaler, at pakken skal stilles i garagen eller hos naboen, hvis man ikke er hjemme, når buddet kommer forbi. En anden er opstilling af flere pakkebokse, som man både kan hente og sende pakker fra.

- Pakkeboksene er blevet en udleveringsform, som kunderne er meget glade for, lyder det fra Lene Reipuer.

- Derfor har vi også øget antallet det seneste år, så vi i dag nærmer os næsten 2000 steder, hvor du kan hente i en pakkeboks.

Black Friday flytter på nettet

Presset på pakkeboksene stiger i disse måneder. Derfor stiller Postnord løbende flere op. Foto: Andreas Haubjerg
Presset på pakkeboksene stiger i disse måneder. Derfor stiller Postnord løbende flere op. Foto: Andreas Haubjerg

Hent pakken hurtigt
Pakkeboksene alene kan dog ikke tage presset fra det stærkt øgede antal pakker.

- Det er klart, at lagrene i både pakkebokse og i butikkerne vil kunne blive fyldt op.

- Derfor er vores bedste råd også, at folk får hentet deres pakker, så hurtigt som det er muligt. Det giver plads til andre.

- Hvor hurtige er vi til at hente pakkerne?

- Der er en stor andel, der henter samme dag. Men der er også nogle, som er mere afventende, fordi de ved, at der går en periode, hvor de selv kan bestemme, hvornår pakken hentes.

- Så hvis det overhovedet er muligt, bør man hente sine pakker så hurtigt som muligt. Det skaber plads, som alle har brug for.

GLS beklager 'pakkekast': Har fået konsekvenser

Modtag uden kontakt

Coronaen har tvunget pakkefirmaer som Postnord til at tænke alternativt. Det betyder blandt andet, at det er slut med at skrive under, når man modtager en pakke.

- Vi gør alt, hvad vi kan for, at leveringen sker så trygt som muligt. Det betyder, at leveringen skal være kontaktfri, uanset om det sker på vores posthuse, eller når du møder vores bude, der bruger mundbind, siger pakkechef Lene Reipuert.

- Det er også forklaringen på, at vi droppede underskrift på postterminalerne, når du får din pakke. Det gav simpelthen en utryghed for både kunder og medarbejdere, som vi var nødt til at finde en løsning på.