Dyrt fjernsyn: Betaler du også for meget for din tv-pakke?

Flere tusinde kroner i forskel på tv-pakker, der ofte dækker de samme behov

Et tjek af prisen på nettet af dit tv-abonnement kan blive en rigtig god forretning. (Foto: Colourbox)
Et tjek af prisen på nettet af dit tv-abonnement kan blive en rigtig god forretning. (Foto: Colourbox)

Dit fjernsyns-budget er nærmest som dine tænder: hvis de ikke bliver tjekket et par gange om året, så gør du en rigtig dårlig forretning.

4.000 kroner i forskel
Nye tal fra prisportalerne PriceRunner.dk og samlino.dk afslører nemlig, at der fortsat er kæmpe forskelle i priserne på selv grundpakken til dit tv:

- Mange vælger tv-abonnementet helt fra.

- Men har du stadig interesse i at kunne se standardkanalerne som DR og TV2, er resultatet af vores analyse yderst interessant, mener Kristian Pitzner-Jørgensen, der er direktør hos samlino.dk.

Du har magten: Klip dit kabel-tv - og få meget mere fjernsyn

Firmaets pristjek viser, at der kan være op til 4.000 kroner om året i forskel på den dyreste og billigste tv-pakke, som indeholder ganske få standardprogrammer.

Det samme mønster gælder, når man sammenligner tv-pakker med megen sport og reality-underholdning. Her er besparelsen ligeledes op mod 4.000 kroner.

Mere indhold i dyrere pakker
Men der er samtidig stor forskel på, hvilke ekstra services og muligheder man får i de dyreste pakker sammenlignet med de billigste:

- Både Yousee og Canal Digital leverer fx over 20 kanaler på deres mindste pakke samt diverse tilvalg af services som filmleje og pause/spol i tv-signalet.

Du har magten: Klip dit kabel-tv - og få meget mere fjernsyn

- Så selvom den årlige besparelse, man kan opnå, er stor, skal der lægges vægt på, at de udbydere, som ligger i den dyrere ende, også leverer langt mere til kunden end de opstillede minimumskrav, lyder det fra Kristian Pitzner-Jørgensen.

Du kan læse hele temaet om vejen til billigere og bedre tv her.