Ekspert: Magthavere holder folk beskæftigede med Pokémon Go

Meningerne er delte om det nye Pokémon Go, der indebærer, at fans render byen rundt for at fange Pokémons

Ekspert: Magthavere holder folk beskæftigede med Pokémon Go

Spil-ekspert Thomas Bense og Jacob Dahl Rendtorff, lektor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet, var meget uenige om, hvorvidt Pokemon-dillen er godt eller skidt, da de mødtes i studiet tidligere i dag. Se med herover

Hvad mener om du Pokémon Go?

Skriv dit svar eller spørgsmål og chat med en spil-ekspert og lektor i samfundsvidenskab.

 

Mobilspillet Pokémon Go, hvor man skal fange Pokémons, har ramt Danmark.

De mange fans har hevet spillet til sig i en hurtig fart, og man skal ikke langt hen ad gaden for at finde en person, der er ude i solen for at fange Pokémons. Spillet har kun været i Danmark i en uge, men 32.000 danskere er allerede blevet fan ifølge Facebooksiden Pokémon Go Denmark.

- Pokémon Go har taget verden med storm, og folk har nu en god grund til at gå uden for. Det er meget mere end et spil. Det er et fænomen, lyder det begejstret fra Thomas Bense, der er redaktør på Pixel.tv.

Derfor er Pokémon Go et globalt fænomen

De mange Pokémons kan være fordelt ud over det område, man befinder sig i. Desværre vil nogle af brugerne gå langt for at finde de helt rigtige Pokémons, og det har gjort, at politiet landet over har følt sig generet af fans, der har stået midt på vejen, eller er brudt ind på private områder eller byggepladser.

- Det overtager alt andet. Det eneste man gør er at finde figurer. Det er lidt uhyggeligt, at man kun går udenfor for at spille. Man møder jo heller ikke verden, hvis man bare går ud for at spille. Så er man jo styret af at fange Pokémons, siger Jacob Dahl Rendtorff, lektor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet, og fortsætter:

- Det er et kunstigt univers, og jeg tror ikke på, at folk kommer ud at møde andre end Pokémon-fans.

Ekspert: Magthavere holder folk beskæftigede med Pokémon Go


Se her, hvordan Rasmus og Jacob fra København spiller Pokémon Go - og har gået talrige kilometer for at finde de bedste virtuelle 'fangster'. Videoreportage: Heine Jørgensen

Hvad synes du om det nye spil?