En klar forbedring

ANMELDELSE: Sony retter flere fejl i dyr in-ear-hovedtelefon WF-1000XM4 - men den er stadig ikke perfekt

Nej, Sony, samtalekvaliteten er trods alle løfterne i reklamematerialet fortsat gennemsnitlig, som den i øvrigt er på så godt som alle in-ear-modeller på markedet. Pr-foto
Nej, Sony, samtalekvaliteten er trods alle løfterne i reklamematerialet fortsat gennemsnitlig, som den i øvrigt er på så godt som alle in-ear-modeller på markedet. Pr-foto

Sony WF-1000XM4

SENESTE: I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at man ikke kan indstille volumen direkte fra headsettet - det er ikke korrekt. Det kan man godt, men skal ind i en særlig undermenu for at aktivere funktionen

Jeg havde mildest talt en blandet oplevelse med Sonys forrige in-ear-hovedtelefon, WF-1000XM3.

Og det handlede ikke kun om, at jeg først fik udleveret en brugt model i Power. Eller at erstatningsmodellen kort efter brød sammen, fordi softwareopdateringen fejlede og tog livet effektivt af mit ganske dyre indkøb.

WF-1000XM3 var nemlig på flere områder forkert skruet sammen. Enhederne var for store og det medfølgende etuiet til opbevaring og opladning endnu større.

Jeg var ikke en fan, selvom lyden – når ellers hovedtelefonen virkede – var rigtig god.

Pr-foto
Pr-foto
 

Virkelig god lydoplevelse
Nu gør Sony så forsøget igen med WF-1000XM4. Og ja, navnet er fortsat håbløst, men forbedringerne er tydelige, allerede når man pakker den 2000 kroner dyre hovedtelefon ud.

Nu er det genopladedelige etui langt mindre, mere lækkert at holde på og har fået trådløs opladning. Og forbedringerne slutter ikke her.

Selve hovedtelefonen har på samme måde været på skrump, hvilket betyder enheder der er nemmere at sætte i ørerne. Og som bliver bedre siddende.

De betjenes fortsat med touch og er slet ikke så følsomme over for fejltryk, som WF-1000XM3 var. Men det sker fortsat og viser svagheden ved touch, som både Apple og danske Jabra derfor ganske fornuftigt har fravalgt.

Nu handler en luksusudgave af in-ear-hovedtelefoner naturligvis mest af alt om lydoplevelsen. Og den er virkelig god i WF-1000XM4.

Pr-foto
Pr-foto
 

God støjreduktion
Lyden er under musik og tale afbalanceret til den bassede side, hvilket vil begejstre særligt de lidt yngre brugere.

Samtidig er støjreduktionen klart forbedret og lukker effektivt støjen fra trafik, medpassagerer eller kolleger ude.

Vi er ikke i den helt tunge ende, som du får med Sonys meget roste over-ear-model eller Apples AirPods Pro Max.

Men vi er klart på niveau med den støjreduktion, du får i AirPods Pro og Jabras nyeste in-ear-modeller.

Det betyder ikke, at WF-1000XM4 er perfekt. Jeg har under testen haft udfordringer med, at længere tids brug godt kan give lidt fysisk træthed i øregangene, også selvom jeg brugte den rigtige øredut.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Pr-foto
Pr-foto
 

Her er alternativet

Til prisen er Apples AirPods Pro et skudsikkert alternativ, hvis du bruger iPhone.

Støjreduktion, brugervenlighed og lydkvalitet er klart på niveau med Sony.

Overvej også Jabras Elite-serie, der virker perfekt på både Android og iPhones.

Prislinks i artiklen

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner, som vi modtager vi en mindre betaling pr. klik for.

- redaktionen