Er der huller i dit internet: Dumme juletræer smadrer Wi-Fi

Elektriske forstyrrelser fra julepynten kan ødelægge Wi-Fi-forbindelsen, mener de britiske myndigheder - se her hvordan du får bedre net

Selv i mindre størrelser kan et juletræ med elektiske lys forstyrre din Wi-Fi-forbindelse. (Foto: Joachim Adrian/Polfoto)
Selv i mindre størrelser kan et juletræ med elektiske lys forstyrre din Wi-Fi-forbindelse. (Foto: Joachim Adrian/Polfoto)

De er smukke at kigge på.

Men hvis du har fået problemer med din Wi-Fi-forbindelse derhjemme, er det måske din elektriske julepynt, der driller.

Ledninger skaber støj
Advarslen kommer fra den britiske udgave af Telestyrelsen, Ofcom, der har undersøgt, hvad der kan forstyrre de trådløse netforbindelser. Og elektrisk lys til juletræer står på listen.

Sidste besked fra kæresten: Jeg sover i bilen - og så dræbte han sig selv

Forklaringen er, at de lange ledninger - og ikke selve lysene - udsender så meget radiostøj, at det kan svække eller helt ødelægge en Wi-Fi-kontakt.

Mikroovn er en skurk
Også mikroovne, ældre Bluetooth-apparater, babymonitorer og trådløse telefoner til fastnettet står på listen over ting, der kan skabe forstyrrelser.

Sådan løser du problemer med Wi-Fi

Mål hastigheden: Tjek om din router leverer den hastighed, du betaler for. Du kan tjekke med denne service fra Speedtest. Findes også som en app til iOS og Android.

Flyt din router: Andre elektriske apparater som fjernsyn, lamper, julelys og højttalere kan forstyrre din router. Forsøg at fjerne dem eller routeren.

Find den rigtige placering: En router i et skab eller under sengen er en dårlig router. Placer din router 'i fri luft' og gerne højt.

Genstart: Nogle gange skal der ikke mere end en genstart til - og så virker din router bedre. Sørg også for at have den nyeste firmware (software til routeren, red.). Ikke alle routere opdaterer sig selv, men kræver i stedet en manuel og nogle gange bøvlet opdatering.

Køb en ny: Hvis din router er meget gammel, understøtter den sikkert ikke de nye og hurtigere Wi-Fi-standarder, som din telefon og computer har. En ny router kan løse det problem.

Kilde: Ofcom