Er din mailkonto sikker: Så ofte forsøger hackere at komme ind

Over en milliard gange om dagen logges der på Microsofts Office 365-tjeneste - men det er ikke alle, der har rent mel i posen

Din mailadresse er et yndet mål for hackere. Millioner af gange om dagen forsøger de at tvinge sig adgang til konti hos fx Microsoft og Google. (Foto: Finn Frandsen/AP)
Din mailadresse er et yndet mål for hackere. Millioner af gange om dagen forsøger de at tvinge sig adgang til konti hos fx Microsoft og Google. (Foto: Finn Frandsen/AP)

Hvis du arbejder i en større dansk virksomhed - eller privat bruger mailtjenesten Outlook.com - er du blandt dem, der over en milliard gange om dagen logger på Microsofts servere.

Men en frisk rapport fra det amerikanske techfirma afslører nu, at mere end 10 millioner logins hver eneste dag er falske.

De kommer fra tusindvis af hackere verden over - og i mange tilfælde er brugernavn og kodeord faktisk ægte.

IT-guruer: Sådan sikrer du dig mod at blive nettets næste offer


Det er i orden at lyve om sin identitet på nettet, hvis du skal give informationer til hjemmesider, du ikke har 100 procents tillid til. Det kan nemlig beskytte dig mod misbrug, mener IT-eksperten Rik Ferguson fra sikkerhedsfirmaet Trend Micro. (Video: Ekstra Bladet TV)

Fire milliarder angreb afværget
Trods de valide logindata udløses alarmen hos Microsoft, der kræver en ekstra kode - en to-trins-bekræftelse - når en ukendt IP-adresse i Asien pludselig prøver at logge sig ind på din danske konto.

På den måde er flere end fire milliarder angreb afværget sidste år, fremgår det af sikkerhedsrapporten fra Microsoft.

Netop mailsystemerne er i disse år under et stadigt stigende pres fra hackere. Enten fordi de forsøger at overtage mailkonti - eller fordi de sender falske mails med vedhæftede vira og malware.

Tip techredaktionen på Ekstra Bladet i en mail til hj@eb.dk
- eller sms til 2860 2939 (alm. takst)


Smarte hjem er en stor trussel mod IT-sikkerheden. Mange smarte dimser har nemlig ikke den sikkerhed indbygget, der skal til for at holde hackerne ude, mener IT-eksperten Rik Ferguson. (Video: Ekstra Bladet TV)

Digital ulvetime: Træk stikket lynhurtigt til børnenes computer