Fitness-ur dumpet for klimasmøl

Britisk avis kunne hverken få svar på, hvilke materialer der bruges i Google-uret Fitbit Sense - eller om det kan repareres

Ifølge The Guardian er det stærkt tvivlsomt, om du kan få hjælp til at sætte et nyt batteri i uret fra Fitbit eller få skiftet skærmen, når garantien er udløbet. Foto: Michele Tantussi/Ritzau Scanpix
Ifølge The Guardian er det stærkt tvivlsomt, om du kan få hjælp til at sætte et nyt batteri i uret fra Fitbit eller få skiftet skærmen, når garantien er udløbet. Foto: Michele Tantussi/Ritzau Scanpix

Den anerkendte britiske avis The Guardian gør nu alvor af det løfte, som avisen kort før nytår gav sine læsere. Nemlig at hvis et techprodukt ikke lever op til stramme krav om bæredygtighed, så koster det på vurderingen, når avisen anmelder det.

Og det er netop, hvad der er sket i en frisk anmeldelse af en model fra det Google-ejede firma Fitbit. Her giver tech redaktør Samuel Gibbs blot to ud af fem mulige stjerner til Fitbit Sense.

Manglende vilje hos firmaet til at svare på spørgsmål om, hvor svært det er at få repareret en ødelagt skærm eller udskifte et nedslidt batteri trækker således voldsomt ned i anmeldelsen.

Tv'et der går helt i sort

Vil ikke svare
Selvom Fitbit har en politik for bæredygtighed, afviser firmaet ifølge The Guardian at svare på alle spørgsmål om emnet.

Avisen vil for eksempel gerne vide, om der er brugt genanvendte materialer i uret. Og ikke mindst om uret kan repareres, og hvad det koster, når garantien ikke længere dækker.

Heller ikke batteriets forventede levetid og mulighed for en udskiftning kan avisen få et svar på. Angiveligt findes der slet ingen batteri- eller skærmservice fra Fitbit, når uret ikke længere er under garanti, skriver Gibbs videre.

Hos iFixit, der er specialister i at reparere gadgets, får Fitbit Sense i øvrigt den middelmådige karakter fem ud af ti mulige.

Batteriet svigter på Mac: Tilbyder gratis skifte

Prislinks i artiklen

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner, som vi modtager vi en mindre betaling pr. klik for.

- redaktionen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær