Før børsnotering: Spotify bløder milliarder

Selv om omsætningen stiger, kan Spotify fortsat ikke præstere et overskud

Spotify henter milliarder i indtægter på at streame musik. Men det kniber med at få et overskud ud af den gigantiske omsætning. Foto: AP
Spotify henter milliarder i indtægter på at streame musik. Men det kniber med at få et overskud ud af den gigantiske omsætning. Foto: AP

Tab på op til 400 millioner euro - eller næsten tre milliarder kroner.

Det er ifølge altid velinformerede The Information budskabet, som svenske Spotify i disse dage deler fortroligt med sine nuværende investorer og myndighederne.

Tallet dækket over resultatet for sidste år, hvor tabet skal være fordoblet i forhold til 2015, der endte med et underskud på 184 millioner euro.

Og underskuddet i 2016 sker samtidig med, at omsætningen er forøget markant til 2,9 milliarder euro.

Se også: Bekræftet: Spotify bliver børsnoteret i New York

Kan Spotify tjene penge?
Musiktjenesten står over for sin største udfordring, nemlig at overbevise nye investorer om at firmaet er pengene værd, når det snart børsnoteres.

En af de ting, der kan sikre Spotify en god børsnotering, er dog ikke alene, om firmaet tjener penge nu. Men at det er i stand til at blive en overskudsforretning.

I det regnestykke trækker det naturligvis ned, at Spotify øger sine tab så markant i et år, hvor man får mange flere penge i kassen.

Også den hårde konkurrence fra særligt Apple Music er være med i investorernes tanker, når Spotify byder sig til på børsen i New York.

Gulddreng får ikke meget guld fra YouTube. Foto: Stine Tidsvilde DK MusikNYT Så lidt tjener de danske musikere på YouTube

Omvendt taler det for Spotify, at man i dag er verdens største streamingtjeneste med en stigende omsætning og flere end 120 millioner kunder.

Det ventes, at Spotify kan ende med at få en børsværdi på hele 87 milliarder kroner.

Ideen med Playbase er, at højttaleren skal stå under fjernsynet. Men tjek lige om dit fjernsyn og enheden passer sammen, hvis fjernsynet bæres af støtteben i siderne. Så må der nemlig maksimalt være 58 millimeter under fjernsynet. Foto: Sonos Teknologi Test: Sonos gør lyden helt flad - og det er skønt

19 kommentarer
Vis kommentarer