Første gang i Danmark: Streamer sports-tv i 4K

Viaplay vil sende Formel 1 og fodbold i højeste tv-kvalitet

Udvalgte sportbegivenheder streames nu i 4K på Viaplay. Skærmdump
Udvalgte sportbegivenheder streames nu i 4K på Viaplay. Skærmdump

Indtil nu har det krævet et kabel-tv-abonnement at få adgang til sportsudsendelser i 4K-kvalitet. Men det vil Viaplay som de første i Danmark og muligvis hele Europa lave om på.

Aldrig har danskerne set så meget fjernsyn via streaming. Det stiller store tekniske krav til både dine enheder og streamingtjenesterne. (Foto: Ole Steen/Polfoto) Teknologi Skal du streame i aften: Sådan kommer filmen frem til dig

Kræver Google Chromecast
Efter en diskret forsøgsperiode er streamingtjenesten klar til fast at sende sportsudsendelser som Formel 1 i Monaco (28. maj, red.) og Champions League finalen (3. juni, red.) i højest mulige tv-kvalitet:

- Det kræver, at du har den nyeste Google Chromecast, naturligvis et 4K-fjernsyn og en hurtig, stabil netforbindelse, forklarer Kaj af Kleen, der er CTO - chief technology officer - hos Viaplay.

- Planen er, at apps for flere smart-tv også kan sende i 4K. Men det kommer først senere.

Det er alene udvalgte sportsbegivenheder, der sendes i 4K. Som hovedregel vil brugerne på Viaplay, som har et sportsabonnement, kunne se de samme 4K-udsendelser, som der sendes på kabel-tv-kanalen Viasat.

TV Kendt dansk skuespiller laver pornoens Breaking Bad

TV-serier og film må vente
Udover Formel 1 og Champions League finalen er der p.t. ingen 4K-planer klar for efteråret. Men Kaj af Kleen lover, at der kommer flere 4K-sportudsendelser.

Selv om Viaplay dermed har taget hul på streaming i superklassen, betyder det desværre ikke, at tv-serier og film snart sendes i samme format. Noget, som blandt andet Netflix for længst er gået i gang med:

- Vi laver forsøg med formatet, men der mangler endnu 4K-indhold nok, mener Kaj af Kleen.

Chef's Table på Netflix er en af perlerne blandt meget skrald på tjenesten. PR-foto Teknologi Videostreaming: Her er de værste og de bedste tjenester