Forskerpris på fem millioner skal give bedre it

Professor Mikkel Thorup fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet modtager fornem forskerpris

Professor Mikkel Thorup fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet modtager på fredag Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning.

Legatet er på fem millioner kroner og er en anerkendelse af Mikkel Thorups mange internationale forskningsgennembrud, oplyser Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

Mikkel Thorup er en af verdens førende eksperter inden for algoritmik og datastrukturer. Samtidig er han forskningskonsulent for globale virksomheder som Google og Microsoft.

Villum Kann Rasmussens Årslegat er Danmarks største individuelle forskerpris, og legatet gør, at professoren kan fortsætte sin forskning i nye løsninger for bedre it.

- Prisen er fantastisk, fordi den sætter mig i stand til at fortsætte arbejdet med at gå nye veje inden for algoritmik.

- Min ambition er at fortsætte med at skabe nye forståelser og løsninger, der kan give os en mere sikker og mere effektiv brug af computere og bedre it-netværk, siger Mikkel Thorup, der er leder af forskningscentret EADS - Center for effektive algoritmer og datastrukturer på Københavns Universitet.

Mikkel Thorup er uddannet civilingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet og har en ph.d. fra Oxford University. Han har i mange år arbejdet som ledende forsker hos den verdenskendte amerikanske tele- og forskningsgigant AT & T.

Siden 2013 har Mikkel Thorup været professor og centerleder på Københavns Universitet. Han er medlem af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Professoren er ikke uvant med at blive anerkendt for sit arbejde. Han har modtaget adskillige prestigefyldte priser inden for matematik og datalogi.

Mikkel Thorup står bag over 170 videnskabelige publikationer og er hyppigt citeret verden over, ligesom han er en højt estimeret foredragsholder ved prestigefyldte konferencer inden for sit felt.

0 kommentarer
Vis kommentarer