God lyd til træning? Her er Apples bedste bud – Ekstra Bladet

God lyd til træning? Her er Apples bedste bud

ANMELDELSE: Powerbeats Pro gør meget rigtigt - men de er bestemt ikke for alle

 

Apples AirPods er at finde næsten overalt i disse dage, og vi kan ikke sige, at det overrasker os: Lyden er mere end god nok for de fleste mennesker, etuiet er ekstremt lille og kompakt, og headsettet er praktisk talt problemfrit at bruge. Prisen har også været i den lavere ende for denne type headset, og det er vi ikke vant til fra Apple.

Men hvis AirPods har været produktet for 'de fleste mennesker', er der åbenlyst en brugergruppe derude, der stiller større krav til et produkt af denne type, og det kan være den, Apple går efter med sine længe ventede Beats Powerbeats Pro.

Vent, tænker du måske - Beats? Hvad har Apple at gøre med det? Faktisk købte Apple Beats til et tocifret milliardbeløb helt tilbage i 2014, og de fleste trådløse Beats-produkter har siden da haft meget af den samme 'magiske Apple-sovs', som Airpods har haft.

Således også Powerbeats Pro som leveres med Apples H1-chip ombord. Det giver dig blandt andet mulighed for at holde etuiet tæt på din iOS-enhed, hvorefter der vises automatisk en dialogboks, som spørger, om du vil oprette forbindelse. Hvis du har andre Apple-enheder (Mac, iPad osv.) på samme iCloud-konto, parres de automatisk med headsettet, så du omgående kan oprette forbindelse uden at skulle gennemgå en rodet parringsproces.

Her er Android-telefonen alle burde vælge  

 

Mest søgte udgave lige nu:

 

Test af AirPods Pro: Det skal du vide før du køber  

Da vi pakkede Beats-headsettet ud af kassen, var den første reaktion en slags blid latter på hele redaktionen. Etuiet til Powerbeats Pro er nemlig hysterisk stort. Vi tænkte tanken, da vi så Beats promo-billederne i foråret, men nu hvor vi har etuiet i vores hænder, må vi sige, at det er værre, end vi havde frygtet.

Powerbeats Pro-etuiet er næsten fem gange så stort som et AirPods- eller Jaybird Vista-etui og cirka dobbelt så tykt som sidstnævnte. Det gør det meget lidt lommevenligt, i hvert fald hvis du bærer nogenlunde stramme bukser.

Det meste af etuiet er også rent tomrum, grundet måden headsettet er designet på. Som den forrige generation af Powerbeats har det store bøjler, som sidder bag ørene og sørger for, at enhederne bliver på plads selv under intens aktivitet. I modsætning til AirPods er de også sved- og fugttætte, så du kan træne hårdt uden at bekymre dig om det.

Topkarakter til Apples nye 'billige' iPhone  

På øret er de imidlertid overraskende diskrete. Designet betyder, at det i praksis kun er den lille udvendige overflade med Beats-logoet, som vises når du har dem i øret, og de stikker ikke særlig langt ud eller er prangende på andre måder.

Komforten er også markant bedre end med den foregående generation af Powerbeats, som gnavede i undertegnedes ører og gjorde ondt efter kun kort tids brug.

Pro versionen har trods alt ikke ledningen, der går bag nakken og har tilsyneladende en anden vægtfordeling, hvilket betyder, at de ikke trykker så meget, der hvor bøjlen rammer bagenden af ​​øret.

Powerbeats Pro bemærker du nærmest ikke, at du har i dit øre, bortset fra at de selvfølgelig er 'in-ears', og derfor laver en slags forsegling af øregangen.

Anmeldelsen er lavet i samarbejde med Tek.no

Også andre hovedtelefoner har store etui - men Apples Powerbeats Pro slår altså alle de andre på det punkt. Foto: Tek.no
Også andre hovedtelefoner har store etui - men Apples Powerbeats Pro slår altså alle de andre på det punkt. Foto: Tek.no
 

 

Der følger i alt fire par silikone-propper med i kassen af forskellige størrelser. Som sædvanlig er det værd at bruge lidt tid på at finde den variant, der passer dig bedst - undertegnede foretrækker normalt de små, men lige her passer standardvarianten bedre.

Jeg vil ikke sige, at de giver nogen perfekt forsegling for mig, men det er 'godt nok'. Ørebøjlerne gør det også vanskeligt at sætte dem på plads, da de i praksis kun har en korrekt måde at sidde på. Bøjlen vil også potentielt være et problem, hvis du bruger briller.

På ydersiden har Beats plads til alle de sædvanlige fjernbetjeningsfunktioner. En lille knap, hvor Beats-logoet sidder, giver dig adgang til afspilning / pause (et tryk), springe en sang fremad (to tryk) og tilbage (tre tryk) og aktivere lydassistenten (hold nede). Brugerdefinerede lydstyrketaster giver dig også mulighed for at justere lydstyrken, hvilket ikke er særligt almindeligt i denne type produkt.

Powerbeats Pro har også en sensor, der sætter musikken på pause, hvis du fjerner stikkene fra øret, hvilket fungerer temmelig godt.

Her er Huaweis sorte 'AirPods'  

Et godt alternativ:

 

Det er Beats i midten og fra venstre klokken rundt: Libratone Track Air+, Sony WF-1000XM3, Apple AirPods og Jaybird Vista. Foto: Tek.no
Det er Beats i midten og fra venstre klokken rundt: Libratone Track Air+, Sony WF-1000XM3, Apple AirPods og Jaybird Vista. Foto: Tek.no
 

 

På lydsiden klarer de sig ligeldes godt. De er luftige, velafbalancerede og ganske godt skruet sammen. De dage, hvor Beats var synonym med en overflod af bas, er bestemt forbi, selv om Powerbeats Pro også har gode ressourcer på denne front.

Basgengivelsen fremstår alligevel ganske beskeden for Beats, og vi kunne måske have foretrukket en lidt dybere og mere 'fysisk' bas, især da det primære anvendelsesområde sandsynligvis er under træning.

Sammenlignet med AirPods er lyden lidt renere og mere raffineret, men måske lidt køligere i klangen. Diskanten gengivelsen er også skruet et par hak op og lyder i nogle tilfælde grænsende til skærende.

Sælger fladskærme med falske tilbud  

Det betyder, at grænsen for behagelig lydstyrke for undertegnede her ligger lidt lavere end på en del andre hovedtelefoner. Muligvis godt for hørelsen, men jeg ville nok have foretrukket en lidt mere afrundet top.

Alene Sennheiser Momentum True Wireless og Sony WF-1000XM3 trumfer i øjeblikket Powerbeats Pro med hensyn til lyd, men Beats er tæt på.

Er formålet træning, knuser Beats både Sennheiser og Sony med hensyn til pasform og svedresistens, og de lyder også lidt bedre end Jaybird Vista, som for nylig har været vores foretrukne headset til træning.

Et godt alternativ:

 

Trods den store ydre størrelse er det overraskende, hvor kompakte enhederne føles og ser ud på øret. Foto: Tek.no
Trods den store ydre størrelse er det overraskende, hvor kompakte enhederne føles og ser ud på øret. Foto: Tek.no
 

 

Med hensyn til batteri har Apple også været foran de fleste konkurrenter siden lanceringen af ​​AirPods og med Powerbeats Pro fortsætter denne tendens. De skal overleve hele ni timer på en opladning plus yderligere 15 timer med etuiet - i alt 24 timer.

Den samlede battertid er tilfældigvis nøjagtigt den samme som AirPods, men de fleste mennesker foretrækker nok Beats-distributionen med et par timer mere i selve headsettet. Ni timer er mere end alle de andre, vi har været igennem, med otte timer (uden støjreduktion, red.) i Sony WF-1000XM3 som den tætteste konkurrent.

Powerbeats Pro genoplades også meget hurtigt i etuiet - fem minutters opladning fra etuiet giver halvanden times brug, hvilket er godt, hvis du for eksempel er på løbetur og glemmer at oplade. Da dette er et Apple-produkt, kan etuiet oplades med Lightning-stikket, hvilket jo kan være et stort minus, hvis du ikke allerede er i Apple-økosystemet.

Billig mobil har den bedste skærm  

I det mindste så vi gerne, at Beats var gået over til USB-C (og det medfølgende opladningskabel har også USB-A i den modsatte ende, som kommer lidt i karambolage med de nye iPhones, der er på vej ud på markedet i øjeblikket. De er nemlig USB-C til Lightning i alle pro-udgaverne, red.). Etuiet understøtter heller ikke trådløs opladning.

Powerbeats Pro gør det også godt ved opkald. I betragtning af at mikrofonen er noget længere væk fra munden end for eksempel på AirPods, er det dog ikke overraskende, at Beats ikke fuldt ud når søsterproduktet, men samtalekvaliteten er stadig nyttig selv i støjende bymiljøer.

Powerbeats Pro kan ikke skelne vores stemme så godt som AirPods gør, og den overordnede lydkvalitet fra mikrofonen er altså noget lavere, men vi formår stadig at gøre os forståelige uden for mange 'Hallo?' og 'Hvad?' fra modparten.

Karakteren når ikke helt i top på de nye hovedtelefoner fra Apples Beats-serie. Foto: Tek.no
Karakteren når ikke helt i top på de nye hovedtelefoner fra Apples Beats-serie. Foto: Tek.no
 

 

Til syvende og sidst har vi meget lidt at klage over. Vi får lyden serveret i begge ører på samme tid og i god kvalitet.

Selve etuiet er i sig selv grund nok til at holde sig væk fra Beats Powerbeats Pro, men hvis du formår at ignorere netop det, er der meget at glæde sig over. Pasformen, komforten, lydkvaliteten, batteriets levetid er alle på listen over ting, som er positive ved Powerbeats Pro.

De er ikke så lette at bruge som Apples Airpods, men de kompenserer med bedre batterilevetid, svedresistens og ikke mindst væsentligt bedre kontrolfunktioner.

Pas på inden du køber Googles højttaler  

Prisen er dog ganske pebret, især i betragtning af at Powerbeats Pro ikke har nogen aktiv støjdæmpning, og der er konkurrenter, der tilbyder endnu bedre lyd end Beats gør.

Derfor bliver det ikke nogen generel anbefaling til Powerbeats Pro, men de bør bestemt inkluderes i det udvalg du overvejer, hvis en stor del af brugen er træning. Og hvis du lægger særlig vægt på, at de sidder ordentligt fast.

Men hvis træning ikke er så vigtig, er der mange gode (og ofte billigere) alternativer.

 

Denne anmeldelse indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på disse links, modtager vi en mindre betaling. Samarbejdet har ingen betydning for, hvilke tests vi bringes eller bedømmelsen af produktet.

- redaktionen