Griber ind mod Apple Pay

KORTGEBYRER: Nu vil myndighederne have stoppet de ulovlige gebyrer, der har ramt en række danske forbrugere

Hvordan opdager du de ulovlige gebyrer? Ekstra Bladets tech-redaktør forklarer. Video: Emma Svendsen/Marie Rask Glerup

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har nu banket så hårdt i sit skrivebord, at det kan høres i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Ekstra Bladet har nemlig i flere artikler afsløret, hvordan danske forbrugere i mere end et år ulovligt er blevet opkrævet gebyrer for at betale med blandt andet Apple Pay og Google Pay. Derfor kræver ministeren nu, at styrelsen griber ind.

Trods mere end 20 sager, som styrelsen har rejst over for de enkelte butikker, er problemet nemlig fortsat ikke løst. Blandt andet fordi en systemfejl i betalingssystemet bag de mobile løsninger rammer tusindvis af butikker, og derfor burde løses centralt.

Ulovlige gebyrer: Kan ske igen

Samler branchen
Derfor vil Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ved et møde i næste måned samle repræsentanter for forretninger, indløsere, kortselskaber og banker for at finde en løsning.

Der er ifølge styrelsen tale om både enkeltvirksomheder og brancheforeninger, der nu bliver bedt om at komme med deres forslag til, hvordan man teknisk kan stoppe opkrævningen af ulovlige gebyrer.

Indtil det sker, kan en løsning ifølge styrelsen være, at butikkerne helt stopper med at opkræve gebyrer. Uanset forklaringen på de ulovlige opkrævninger siger reglerne nemlig, at det altid er den enkelte butik, der har ansvaret.

Henrik kæmpede et år for 1,05 kroner

Her er invitationen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skal hermed indkalde (den inviterede) til et møde angående opkrævning af gebyrer ved brug af mobile betalingsløsninger så som Apple Pay og Google Pay. Formålet med mødet er at identificere eventuelle tekniske udfordringer tilknyttet forretningers gebyropkrævning, samt hvorledes de relevante aktører kan bidrage til, at disse udfordringer i givet fald kan løses.

Mødet vil blive afholdt via telekonference den 2. oktober 2020, kl. 12:00.

(Den inviterede) bedes melde tilbage snarest og inden fredag den 18. september 2020, hvem der vil repræsentere (den inviterede) i ovennævnte møde.

På mødet vil der udover Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen deltage repræsentanter fra markedens centrale aktører og Erhvervsministeriet.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.