Har du købt denne tv-boks? Kan koste dig en formue

Sælges på nettet som en lovlig mulighed for gratis at se kabel-tv og film - men boksen kan blive meget dyr for dig

Sådan lover hjemmesiden bag tv-boksen TVFrog, at alt er lovligt. Men du kan naturligvis ikke se tv-kanaler, du normalt skal betale for, lovligt på boksen. Skærmdump
Sådan lover hjemmesiden bag tv-boksen TVFrog, at alt er lovligt. Men du kan naturligvis ikke se tv-kanaler, du normalt skal betale for, lovligt på boksen. Skærmdump

TIP OS: Har du erfaringer med tv-bokse som TVFrog? Fortæl din historie i en mail til tech@eb.dk

'Betal Aldrig Mere For Kabel-Tv Eller Abonnement Igen? Denne Enhed Tillader Dig At Se Alt Gratis.'

Sådan lokker ukendte forretningsfolk lige nu danske netbrugere til at købe en særlig Android-tv-boks, der ifølge løfterne giver gratis adgang til masser af tv-indhold.

Problemet er bare, at boksen kan bringe køberne i alvorlige problemer. En dom fra EU-Domstolen viser nemlig, at det ikke alene er sælgerne af boksene, men også køberne der bryder loven ved at bruge dem.

I hvert fald hvis tv-boksen ved købet som lovet giver dig gratis adgang til kabel-tv, Netflix og streamingtjenester, du i dag skal betale for at se.

Denne boks er en af dem, der sælges på nettet. Bagmændene bag salget skjuler sig godt. Skærmdump
Denne boks er en af dem, der sælges på nettet. Bagmændene bag salget skjuler sig godt. Skærmdump
 

Danske piratjægere går på jagt i Sverige

Brugerne kan også straffes
Sagen, der stammer fra Holland, er dog ikke enestående.

I Storbritannien er der allerede faldet adskillige domme for salg af de ulovlige tv-bokse. Og med dommen fra EU vil køberne blive det næste mål, siger organisationen FACT, der kæmper for rettighedshaverne:

- Dommen er et skridt i den rigtige retning, forklarer Kieron Sharp, der er direktør for organisationen.

- Og den giver mulighed for, at vi nu kan retsforfølge dem, der køber og bruger disse tv-bokse.

Det mener læserne om tv-boksen

Løfterne er vildledende og direkte forkerte - men boksen kan godt virke.

Sådan kan man kort beskrive de mange henvendelser, Ekstra Bladet har fået, efter vi skrev om blandt andet TVFrog.

For mens Android-boksen som sådan godt kan fungere lovligt ved at streame indhold fra fx YouTube, så går det juridisk galt, når man pludselig kan se kabel-tv, sportskampe og andet, som sælgerne af boksene lover køberne.

Det er også konklusionen i EU-dommen, som omtales i artiklen.

Flere læsere advarer dog mod at købe produkter, der markedsføres som TVFrog. De har nemlig oplevet, at når man bestiller produktet, modtager man enten en ubrugelig boks eller ingenting. Og sælgerne svarer ikke, når man forsøger at få hjælp.

Ulovlige downloads: Tusindvis har fået dette dyre brev

Salgssider: Løfter kan være løgn
Et tjek af betingelserne for køb af tv-boksene, der blandt andet har navnet TVFrog, viser i øvrigt, at der er grund til at passe på.

Her kan man nemlig læse, at kunderne absolut ingen garanti får for, at løfterne på salgssiden er sande. Firmaet bag fralægger sig ansvaret for alle løfter og gemmer sig i øvrigt bag en falsk adresse og et anonymt firma i Panama:

'Vi er ikke ansvarlige for, at informationerne på dette site er korrekte, komplette eller aktuelle,' står der blandt andet.

'Det er dit eget ansvar, hvis du stoler på informationerne på dette site.'

Man kan heller ikke få sine penge refunderet, hvis boksen ikke virker efter hensigten. Og de rosende Facebook-kommentarer på salgssiden for TVFrog er uægte.

Flere brugere på nettet fortæller således, at de er blevet snydt og har fået tilsendt en ubrugelig boks. Forsøger de at kontakte firmaet, kommer der aldrig noget svar.

TIP OS: Har du erfaringer med tv-bokse som TVFrog? Fortæl din historie i en mail til tech@eb.dk