Her er Danmarks bedste internetudbyder

YouSee fejler, mens Hiper klarer sig betydeligt bedre. Og vinderen er…

Det er hastigheden, prisen og leveringssikkerheden, som har den største betydning for kunderne. Men selv om et selskab får ros, er det langt fra sikkert, at du kan få adgang til bredbånd fra dem. Foto: Thomas Borberg
Det er hastigheden, prisen og leveringssikkerheden, som har den største betydning for kunderne. Men selv om et selskab får ros, er det langt fra sikkert, at du kan få adgang til bredbånd fra dem. Foto: Thomas Borberg

Hvem er Danmarks bedste internetudbyder? Det er Waoo. I hvert fald ifølge konsulenthuset Loyalty Group, der har udsendt resultaterne af deres kundeundersøgelser på internetmarkedet, skriver MereMobil.dk.

Private internetkunder er blevet spurgt om deres holdninger til internetudbyderens image, produkt- og servicekvalitet, værdi for pengene, klagehåndtering og flere andre parametre.

Waoo blev nummer ét og vinder undersøgelsen for niende år i træk.

Hurtigt wi-fi fra Google i Danmark

Sådan klarer de sig

1. Waoo (66 point)
2. Hiper (55 point)
3. Stofa (55 point)
4. Telenor (50 point)
5. Telia (47 point)
6. YouSee (46 point)

Kilde: Loyalty Group, 2020

Kunder er stavsbundet
Det er jo altid flot at vinde en kundeundersøgelse. Når det er sagt, så er det svært for kunderne at bruge resultatet til ret meget.

I Danmark er mange nemlig stavnsbundet til deres internetudbyder. Reelt har de ikke frit valg på adressen.

Jeg et konkret eksempel fra mit lokalområde i udkanten af Odense. På en given adresse kan du enten vælge NEF (Waoo) eller Glenten (en lokal antenneforening) som udbyder. På den modsatte side af vejen regerer YouSee gennem en anden lokal antenneforening som så ikke er en mulighed på den pågældende adresse.

Farvel til kablet net
Borgere i dette område som er trætte af fiberforbindelsen fra NEF, kan altså ikke bare skifte til YouSee – eller omvendt. Sådan er det uden tvivl også i mange andre områder af landet. Naturligvis kan man stadig få internet via telefonstikket, men det er både langsomt og dyrt.

Omkring hjørnet venter 5G og tilhørende trådløse routere, der i hvert fald på papiret, kan levere en trådløs fiberforbindelse.

Kommer der stærke produkter via 5G-internet til hussstandene så skal de gamle kablede udbydere nok til at overveje en model, hvor kunderne reelt får et frit valg på kablerne. Ellers tror jeg, at rigtigt mange vil vinke farvel til det kablede internet, så snart de får muligheden.

Hvad tænker du?

Sådan virker prislinks i denne artikel

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner, som vi modtager vi en mindre betaling pr. klik for.

- redaktionen