Her er dommen: 5 Apple-hits - men er de også pengene værd?

Hvordan klarer Apples mest profilerede produkter sig, når man i månedsvis tester dem dagligt - læs vores dom over iPad Pro, Apple Watch, Macbook, Apple TV og iPhone 6S her

Det er den klassiske fejl, som de fleste tech-anmeldere laver: vi får et nyt produkt ind, tester det hurtigt og farer så videre til næste nyhed.

Det forsøger Ekstra Bladet nu at lave om på. De seneste måneder har vi nemlig konstant testet nogle af de mest profilerede produkter fra Apple: iPad Pro, Apple Watch, Macbook, Apple TV og iPhone 6S.

Og spørgsmålet er: hvordan klarer 'æblerne' sig efter, at hypen har lagt sig - og hverdagen trænger sig på? Du får svaret lige her!

 

iPad Pro med pen og Logitech Tastatur
Apples Tim Cook vil så gerne sælge dig historien om, at iPad Pro kan erstatte den bærbare computer.

Men historien er løgn. For iPad Pro kommer ikke i nærheden af at kunne det, som en bærbar kan.

Selv med brug af tastatur og pen(cil) er iPad Pro først og fremmest en forvokset iPad. Og hold kæft, den er smuk. Stor, fantastisk billede og endnu bedre lyd.

Vores erfaringer fra måneders brug er dog, at vi alene bruger den som netop en iPad. Vi læser på den, hører musik og podcasts på den og streamer masser af videoindhold på iPad Pro.

Men nej - vi bruger den ikke som computer. Og vi har ærligt talt ikke set mange, der gør.

Lige nu kan du glæde dig over, at der snart kommer en mindre iPad 3 - med det bedste fra iPad Pro: bedre højttalere end iPad Air og mulighed for at bruge pen(cil).

Dommen: iPad Pro er en dyr iPad. Og intet andet medmindre du lever af at tegne.

 

Apple Watch
Det er verdens dyreste 'fjernbetjening' til din telefon. Det er netop sådan, at vi har brugt vores Apple Watch: til at tjekke beskeder, vores puls og tiden.

Men som 'computer på armen' er Apple Watch nytteløst. Vi bruger ikke de indbyggede programmer og har gjort alt for at begrænse beskederne til de mest nødvendige.

Måneders brug har dog vist, at netop de 10 procent af uret - notifikationerne - som faktisk giver værdi, er hele uret værd. Og de dage, hvor vi har glemt at få det på, har vi været mere bundet til vores iPhone.

Er Apple Watch så pengene værd? Tjaaaah, det kommer vist an på pengepung og smag.

Det smarte ur er endnu ikke et must-have, men et nice-to-have. Og det er hele problemet for Apple og andre IT-firmaer, der gerne vil have os til at elske deres dyre ekstraudstyr på armen.

Dommen: Du kommer helt sikkert til at bruge dit Apple Watch, hvis du investerer i det. Men det kan meget lidt og nok for lidt, når man ser på, hvor høj prisen er.

 

Macbook
Apples bedste bærbare nogensinde!

Så kort og præcis er vores dom over Macbook. Den er dyr, ja. Superlækker, bestemt. Den hurtigste bærbare computer, nej - slet ikke.

Men hvis du kan leve med, at du ikke kan redigere store videofiler og lave andet tungt dataarbejde på Macbook, så er det her THE MAC. Og snart kommer der en hurtigere og endnu bedre model.

Dommen: Apples bedste bærbare nogensinde! Fortjener at blive gentaget.

 

Apple TV
Her kan man tale om en skuffelse af dimensioner. Apple TV i denne nye udgave - med en avanceret touch fjernbetjening - er ganske enkelt noget skrammel.

I hvert fald når man - som os - forventer et fejlfrit produkt, der er nemt at bruge og endnu nemmere at forstå.

Men Apple TV i den nyeste udgave er det modsatte: svær at forstå - især alle de krumspring som både styresystem og fjernbetjening laver, når du betjener den lille gadget.

Og endnu mere træls: hvis du bruger apps fra fx DR eller Netflix (bare for at nævne nogle), så forvent at de går ned eller går i baglås. Det samme kan Apple TV helt umotiveret også finde på at gøre.

Og nej - vi har ikke købt en mandagsmodel. Andre brugere fortæller det samme.

Dommen: Dette burde være det bedste Apple TV - men lige nu er forgængeren, som er langt billigere, både mere stabil og nemmere at forstå og bruge.

 

iPhone 6S
Læg mærke til det lille S i enden af modelnavnet. Dette S burde - som i tidligere tilfælde - stå for 'sucker'.

For det er ret dumt at investere en masse penge i Apples S-model, hvis du allerede har en iPhone 6. Dertil er de ekstra funktioner og forbedringer i hardwaren på 6S alt for små.

iPhone 6S er bestemt en lækker telefon. Men den gør det, som de seneste iPhones kan. Og ikke ret meget bedre.

Dommen: Vent til iPhone 7 eller højere kommer, før du skifter din iPhone 6 ud. Sidstnævnte kan fint holde et par år endnu.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?