Her er Googles virtuelle robot - spørg og få et svar

Søgegiganten lancerer stemmestyret søgerobot på stor udviklerkonference - følg med live i lanceringen nu

Sådan ser Google Home ud. (Foto: Google)
Sådan ser Google Home ud. (Foto: Google)

I direkte konkurrence med Amazon Echo og Apple Siri går Google nu ind på markedet for virtuelle og stemmestyrede søgerobotter.

Google Home bliver ifølge New York Times navnet på hardwaren, som som Echo og Siri kan besvare avancerede spørgsmål, som du mundtligt stiller til apparater.

 

Seneste: Google fortæller, at det nye assistent som service kommer til at hedde Google Assistent. De bekræfter også, at hardwaren til at bruge Google Assistent i hjemmet hedder Google Home. Systemet kommer på markedet senere i år - landene for lanceringen er p.t. ukendte. Ideen med systemet er - udover at lave søgninger - at styre lyd, video og smarte devices i huset, som fx termostater, låse og overvågningssystemer.

Smarte dimser i dit hjem: Nu kryber internettet ind i alt

 

Det kan du vente dig: I morgen viser Google fremtiden frem

Amazon har allerede godt tre millioner Echo-enheder - og det uden at gå internationalt med produktet, der sælges i USA. Og Siri er som bekendt indbygget i alle nyere iPhones, iPads og iPod Touch.

Lanceringen af Google Assistent/Home sker klokken 19 dansk tid, og det bliver interessant om Google er klar med dansk stemmestyring - det har de ikke i dag, hvilket Apples Siri har.

Du kan følge live med i tv-signalet herunder:


Se åbningen her som normal tv-optagelse. (Video: YouTube)


Se åbningen her som 360-graders tv-optagelse. (Video: YouTube)

CNET.com bringer en kommenteret live-udsendelse af åbningen. (Video: YouTube)

Det ventes også, at Google præsenterer navnet og nyheder om en kommende Android-version, ligesom VR og selvkørende biler får en stor rolle under åbningen af den store udviklerkonference Google I/O 2016.

Hvis du har udstyret, kan du også se åbningen af konferencen som en 360-graders optagelse her.