Her er iPhonen flest vil have

iPhone Xr er den bedst sælgende smartphone på verdensplan - se hele top-10-listen her

Den farverige iPhone Xr blev den bedst sælgende i 2019. Lige nu ser efterfølgeren iPhone 11 ud til at overtage pladsen i år, da modellen havde et kanonsalg allerede sidste år. Foto: Stephen Lam/Ritzau Scanpix
Den farverige iPhone Xr blev den bedst sælgende i 2019. Lige nu ser efterfølgeren iPhone 11 ud til at overtage pladsen i år, da modellen havde et kanonsalg allerede sidste år. Foto: Stephen Lam/Ritzau Scanpix

Apple iPhone Xr kom på markedet i efteråret 2018, men den endte alligevel som den mest solgte telefon på verdensplan i 2019. I hvert fald hvis vi skal tro nye tal fra analysefirmaet Omdia, skriver MacRumors.

46,3 millioner iPhone Xr enheder blev solgt i 2019, hvilket er mere end en fordobling af, hvad modellen solgte i 2018. Her nåede den fra salgsstarten og til årsskiftet at blive solgt i 21,3 millioner eksemplarer.

Den anden mest solgte smartphone i 2019 blev efterfølgeren til iPhone Xr – nemlig iPhone 11. Den blev solgt i 37,3 millioner eksemplarer. Dog havde den ikke 12 måneder til at nå disse salgstal. Den kom nemlig på markedet i september 2019.

Artiklen er lavet i samarbejde med MereMobil.dk

Disse to dominerer
Generelt domineres listen, som du kan se længere nede i artiklen, af Apple og Samsung, som sidder på ni ud af 10 pladser. Foruden Apple og Samsung er der blevet plads til Redmi Note 7 fra Xiaomi på ottendepladsen. Den blev solgt i 16,4 millioner eksemplarer.

Samsung er ikke noteret for nogle af deres topmodeller, men derimod A-modeller samt en J-model. Galaxy A10 blev den mest solgte Samsung-telefon med 30,3 millioner solgte enheder. Galaxy S-serien og Galaxy Note-serien er derimod slet ikke synlig på listen.

iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max er også på top-10-listen, hvor de henholdsvis indtager sjette- og niendepladsen. Dermed er alle de nyeste iPhone-modeller altså kommet ind i top-10.

- Apple har ejet første og anden pladsen på de forskellige salgshitlister, og denne dominans fortsætter for mere end femte år i træk.

- Apples fortsatte dominans er endnu mere bemærkelsesværdig, når man tænker på deres prisstigninger betød, at salget faldt sidste år, udtaler Jusy Hong, direktør for smartphone-research og analyse hos Omdia.

Huawei er ude
iPhone 8, som måske udgår i nær fremtid, blev solgt i 17,4 millioner eksemplarer i 2019. Det er mindre end i 2018, hvor den ifølge Omdia’s tal blev den mest solgte telefon.

Huawei havde sidste år Huawei P20 Lite telefonen på listen, men i 2019 er der ingen telefoner repræsenteret fra Huawei. Det antager vi her på redaktionen skyldes, at krisen mellem USA og Kina har gjort en del negativt for salget af Huawei telefoner.

Sådan virker prislinks i denne artikel

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner, som vi modtager vi en mindre betaling pr. klik for.

- redaktionen