Hurtigt wi-fi fra Google i Danmark

Google Nest Wifi hedder efterfølgeren til et meget rost wi-fi-system, der netop er blevet lanceret herhjemme

Formerne er blødere på Nest WiFi end på forgængeren Google WiFi. Og så er der indbygget mikrofon og højttaler, så du kan bruge de enkelte enheder som Google Assistent. Største problem er, at der kun er en enkelt ekstra ethernetport på hovedrouteren. Derfor kan du få brug for at købe en switch, hvis du har flere enheder, som kræver en kablet netadgang. Foto: Google
Formerne er blødere på Nest WiFi end på forgængeren Google WiFi. Og så er der indbygget mikrofon og højttaler, så du kan bruge de enkelte enheder som Google Assistent. Største problem er, at der kun er en enkelt ekstra ethernetport på hovedrouteren. Derfor kan du få brug for at købe en switch, hvis du har flere enheder, som kræver en kablet netadgang. Foto: Google

I efteråret 2017 satte jeg meshrouteren Google Wifi op i vores hjem, og det var en god fantastisk oplevelse.

Ikke nok med at det var let at konfigurere, så var dækningen og hastigheden virkelig god. På toppen af det hele fulgte en rigtig god app med mange funktioner.

Nest Wifi, der netop er lanceret herhjemme, er anderledes. Den har ikke sin egen app, men integrerer sig i Google Home appen, hvor Google gerne vil samle alle hjemmets smartdevices, skriver MereMobil.dk.

Nu ændrer dit wi-fi sig markant

Også en højttaler
I forhold til forgængeren Google Wifi lover Google 25 procent bedre dækning med Nest Wifi og hurtigere hastigheder.

Den lille runde kube gemmer desuden på en hemmelighed. Den er nemlig også en lille smarthøjttaler med Google Assistant indbygget (dog ikke i hovedrouteren, men i satellitterne, red.). Ja, faktisk er et adgangspunkt til Nest Wifi også en Nest Mini højttaler.

Du kan således placere et Nest Wifi adgangspunkt i køkkenet eller stuen og have det stående fremme, da det netop ikke blot er en 'antenne' til dit wi-fi netværk. Og du kan stille spørgsmål til Googles digitale butler om alt fra opskrifter til serier og tilmed bede den spille musik.

Artiklen er lavet i samarbejde med MereMobil.dk

Pænere at have fremme
Det er rigtigt smart tænkt af Google.

Ingen gider jo have wi-fi adgangspunkter og routere stående fremme. Derfor gemmes disse ofte væk i skabe og bag sofaer, hvorfor dækningen forringes kraftigt.

Nu er der pludselig en god grund til at have ens adgangspunkt stående fremme, hvilket hjælper med at skabe bedre internetdækning i hjemmet.

Denne wi-fi router banker Google

Så mange skal du købe
Google anbefaler to enheder til en bolig på 210 kvadratmeter og tre enheder til boliger på op til 300 m2.

Jeg vil helt klart anbefale, at du til et almindeligt parcelhus køber en 3-pak. Selvom dækningen er bedre end på forgængeren, så kan en 2-pak nemlig godt være i underkanten.

Hos os har vi 155 kvadrameter at boltre os på, og boligen er fra slutningen af 1960’erne. Med en 3-pak har jeg god dækning overalt, mens en 2-pak derimod kun lige går an.

Går der også kludder i dit wi-fi? Denne dyre livline kan være løsningen

Sådan virker prislinks i denne artikel

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner, som vi modtager vi en mindre betaling pr. klik for.

- redaktionen


Sådan vurderede The Verge enhederne, da de havde dem til test. Video: YouTube

Mine første indtryk af Nest Wifi

Dækningen fra det enkelte adgangspunkt er betydeligt bedre end på Google Wifi. Den gamle version skulle bruge flere enheder og stå betydeligt tættere på hinanden for at opnå samme dækning som konkurrerende produkter. Det er løst i Nest Wifi.

Adgangspunkterne har ikke ethernetport. Har du en enhed, som eksempelvis en printer eller en smart-tvboks, der kræver en kablet forbindelse, er dette ikke muligt. Kun hovedenheden har ethernetport og kun en enkelt ud over tilslutningsstikket til routeren fra din internetudbyder.

Det er smart at indbygge en Nest Mini højttaler i adgangspunkterne, men hvor smart er det, når et adgangspunkt er nødt til at blive placeret i eksempelvis et bryggers?

Der er færre funktioner via app-interfacet end på Google Wifi.

I familiefunktionen kan børnenes enheder sættes i en beskyttet tilstand, som blokerer for åbenlyst ulovlige og ikke børneegnede sites på nettet. Umiddelbart er der ingen mulighed for at redigere listen over blokerede sider.