Klar dom over billig iPhone: Køb den

iPhone SE årgang 2020 sælges fra fredag - og den er et fremragende køb, mener verdens førende techmedier

Sådan præsenterer Apple selv iPhone SE. Video: Apple

Hvor meget iPhone får man for lige under 3700 kroner?

Skal man tage anmeldelserne fra flere af verdens førende techmedier for gode varer, får du ikke kun en billig iPhone. Du får langt mere værdi, end du betaler for.

Farvel til Face ID
Naturligvis er hovedkameraet, som der kun findes et enkelt af i iPhone SE årgang 2020, ikke på niveau med de op til tre kameraer, der sidder i iPhone 11 Pro-serien.

Displayet er heller ikke så lysstærkt som på dyrere modeller, batteriet er til den svage side - men absolut acceptabelt - og designet er som på en iPhone 8.

Og Face ID er væk og erstattes af en i øvrigt ganske udmærket fingeraftrykslæser i hjemmeknappen. Yes - Touch ID er tilbage, efter Apple de seneste år (siden iPhone 8, red.) ellers har satset ensidigt på Face ID.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
 


Marques Brownlee er også meget positiv over for den nye iPhone. Video: YouTube

Vælg denne udgave
Men til gengæld har telefonen den bedste processor, som Apple nogensinde har bygget, IP67-beskyttelse mod vand og støv og trådløs opladning, hvilket ifølge anmelderne gør købet af iPhone SE fremragende.

Du får også dual-sim (nano + eSIM). Og hurtigopladning (18 watt), hvis ellers du vil betale for den ekstra lader.

Noget af det vigtigste ved at eje en iPhone, er da ofte heller ikke de bedste og dyreste specifikationer. Men at man kan udnytte de apps og funktioner, som en iPhone tilbyder. Og her er iPhone SE helt på højde med topmodellerne.

Det bedste valg af model med 64 gigabyte intern lagerplads er i øvrigt ikke den billigste udgave, mener flere anmeldere. Vælg i stedet modellen med 128 gigabyte plads til 4199 kroner. De 500 ekstra er godt givet ud, mener de.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
 


Se dommen fra Dieter Bohn, The Verge, over iPhone SE. Video: YouTube

Sådan virker prislinks i denne artikel

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner, som vi modtager vi en mindre betaling pr. klik for.

- redaktionen