Koster millionbøde: Usselt mobilselskab narrede kunderne groft

Afspillede falske ringetoner, selv om der ingen kontakt var til dem, som kunderne ringede op

Den tekniske topchef for T-Mobile, Neville Ray, forklarer her, hvordan selskabet vil dække hele USA. Det er der vist også brug for, efter kunderne  med falske ringetoner blev narret til at tro, at der var dækning. Foto: Manu Fernandez/AP
Den tekniske topchef for T-Mobile, Neville Ray, forklarer her, hvordan selskabet vil dække hele USA. Det er der vist også brug for, efter kunderne med falske ringetoner blev narret til at tro, at der var dækning. Foto: Manu Fernandez/AP

Det tyskejede mobilselskab T-Mobile US skal seriøst til lommerne efter at have narret amerikanske kunder groft.

Selskabet har netop accepteret at betale 240 millioner kroner i bøde til den amerikanske stat. Bøden falder, fordi T-Mobile i flere år narrede kunder til at tro, at der blev ringet op, selv om der ingen kontakt var til den mobiltelefon, man ringede til.

Ifølge kendelsen, der kan ses længere nede i artiklen, blev der brugt falske ringetoner på hundredvis af millioner af opkald.

MobilePay ramt af problemer: - Lad være med at opdatere

Skjulte dårlig dækning
Det amerikanske mobilnet er berygtet for at være hullet og særligt i tyndt befolkede områder at være direkte ringe. Og da myndighederne forlangte bedre dækning, forsøgte T-Mobile US at skjule sin dårlige dækning med de falske ringetoner i stedet for at gøre noget ved problemet.

Sagen bliver kun værre af, at myndighederne i sommeren 2016 havde fat i nakken af selskabet efter klager fra flere kunder. Dengang forklarede ledelsen, at alt var løst, og at der var tale om en svipser.

Facebook indrømmer: Ja, vi overvåger dig hele tiden

Fortsatte ulovligheder
Alligevel fortsatte T-Mobile helt frem til sidste forår med at bruge falske ringetoner, hvilket fik flere kunder til at klage igen. Og så klappede fælden.

Trods bøden og erkendelsen af, at man har overtrådt reglerne, siger T-Mobile US officielt, at det var 'en smutter'.

De 240 millioner kroner skal betales inden 30 dage og lander i den amerikanske statskasse. De narrede kunder får ingenting.


Du kan herover læse hele kendelsen over T-Mobile US.