Krig om fri data: Nu genoplives mobilabonnementet TDC vil slå ihjel

Oister underbyder konkurrenterne med nyt fri data mobilabonnement

Storforbrugere af data på mobilen får igen adgang til et abonnement med fri data, efter TDC har opgivet at videreføre det. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Storforbrugere af data på mobilen får igen adgang til et abonnement med fri data, efter TDC har opgivet at videreføre det. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Opdateret klokken 16.06: Oister oplyste tidligere i dag, at dataforbruget var ubegrænset. Oister har dog for kort tid siden berigtiget den oplysning. Selskabet oplyser, at der er en begrænsning på 1000 gigabyte om måneden, og at maksimalt 60 af disse må være brugt på 'modem'-funktion. Altså, hvor telefonen fungerer som internetadgang til en computer for eksempel.

Der gik mindre end et døgn, før danskerne igen fik adgang til et mobilabonnement med fri data.

Det TDC-ejede Telmore opslugte onsdag Plenti og lukkede dermed ned for muligheden for fremover at købe et mobilabonnement med fri data, da selskabet var det eneste på markedet med denne type abonnement.

Men torsdag morgen meldte konkurrenten Oister sig så på banen med et nyt abonnement, der netop har fri tale og fri data inkluderet.

Danskerne er vilde med at bruge data på deres mobil. Men nu forsvinder muligheden for at købe et nyt abonnement med fri data. Foto: Tariq Mikkel Khan Teknologi Efter TDC har 'dræbt' Plenti: Nu er det slut med fri data på mobilen

Telmore: Ikke noget for kunderne
Onsdag afviste Telmores direktør Jens Grønlund ellers over for Ekstra Bladet, at der findes et marked for denne type af abonnementer. Det er nemlig kun ganske få, der ifølge Jens Grønlund har benyttet sig af muligheden hos Plenti:

- Vores erfaring er, at over 95 procent af vores kunder fint kan nøjes med de data, de har i deres pakker i dag.

3-selskabet Oister er imidlertid uenig og har som modsvar sat en mindre mobilkrig i gang om disse kunder.

Sådan lancerede Oister torsdag det nye abonnement.
Sådan lancerede Oister torsdag det nye abonnement.
 

Danskerne er vilde med at bruge data på deres mobil. Men nu forsvinder muligheden for at købe et nyt abonnement med fri data. Foto: Tariq Mikkel Khan Teknologi Efter TDC har 'dræbt' Plenti: Nu er det slut med fri data på mobilen

Underbyder markedet
Prisen på det nye abonnementet er næsten på niveau med den pris, Plenti oprindeligt fiskede deres godt 90.000 kunder med.

Det koster således 129 kroner - mod Plenti's dengang 119 kroner - om måneden for ubegrænset fri data og fri tale. Der er også mulighed for at bruge fem gigabyte data under EU-rejser.

Hos Telmore lukkes der 21. februar ned for det nuværende Plenti-abonnement med fri data. Og her er prisen for nye kunder 199 kroner om måneden. Til den pris får man dog 10 gigabyte data under EU-rejser mod Oisters fem.

Kun kunder, der før denne dato har tegnet Telmore-abonnementet, kan fortsat have fri data på deres Telmore-mobil.

Derfor dør Plenti

Plenti blev stiftet i september 2015, og i marts 2016 gik selskabet i luften

Stifterne var Morten Strunge og Peter Mægbæk, der tidligere har stiftet henholdsvis Onfone og Fullrate

Plenti slog sig op på at være det eneste selskab, der tilbød et abonnement med fri data i Danmark

I september 2017 opkøbte TDC så Plenti på samme måde, som firmaet tidligere har opkøbt Onfone og Fullrate

18. marts 2018 flyttes de godt 90.000 kunder og et antal medarbejdere til TDC-selskabet Telmore, hvorefter Plenti ophører med at eksistere

18. marts er det slut med dette syn. Plenti forsvinder helt fra det danske telemarked. PR-foto Teknologi Teleselskab lukker ned: Nu bliver kunderne flyttet til Telmore

Tusind gigabyte
Ifølge Oister betyder fri data, at man må bruge op til 1000 gigabyte om måneden.

Der er samtidig sat en grænse på 60 gigabyte data om måneden på det forbrug, man har, når mobilen fungerer som 'modem' for en anden enhed, for eksempel ved at lade en tv-boks hente netadgangen på telefonen.

Overvej at skifte selskab

De mange kunder hos Plenti skal grundigt overveje, om det kan betale sig at flytte videre til Telmore. Det mener Forbrugerrådet Tænk, der opfordrer samtlige næsten 90.000 kunder til at tjekke deres nuværende behov:

- Det er nu, man skal overveje, om man vil følge med over til Telmore, eller om der er andre og bedre tilbud på markedet, siger cheføkonom Martin Salamon.

- Det kan samtidig være en god anledning til at få genvurderet sit abonnement og sine behov, hvis det er lang tid siden, at man gjorde det sidst.

Han understreger, at det i nogle tilfælde sagtens kan være en fordel at følge med til Telmore:

- Der vil selvfølgelig være nogle kunder, som i dag har et godt Plenti-abonnement, som de har fordele af at holde fast i hos Telmore. Og så skal de naturligvis bare gøre det.

79 kommentarer
Vis kommentarer