Kultprodukt rammer Danmark i dag: Nu vil Google ind i dit hjem

Google Nests avancerede kameraer og røgalarmer sættes officielt til salg - produkterne kan koste dig et dyrt abonnement

Kameraerne fra Nest kan også filme i mørke. PR-foto
Kameraerne fra Nest kan også filme i mørke. PR-foto

OPDATERET MED INFO OM ABONNEMENTET

Danmark, Sverige, Norge, Finland og Schweiz kom i dag på verdenskortet over de nu 18 lande, hvor Googles afdeling for udstyr til det smarte hjem officielt sælger sine produkter.

Nest hedder Google-firmaet, der siden 2010 har udviklet intelligente termostater, videokameraer og røgalarmer.

Indtil videre må danske kunder dog vente på termostaterne. Men tre forskellige kameraer og en kombineret røg- og kuliltealarm kommer på hylderne hos blandt andet Elgiganten.

Vi elsker at videoovervåge

Op mod hver tiende husejer har i dag sat et eller flere videokameraer op for at beskytte sig mod ubudne gæster.

Det viser en rundspørge, som forsikringsselskabet Tryg har lavet blandt over 3000 husejere. Samme rundspørge afslører, at hver tredje husejer har udstyret huset med en alarm.

Der er dog stor forskel mellem husejerne. I aldersgruppen 30 til 39 år er interessen for at bruge elektronisk sikring nemlig markant større.

Her har hver femte sat videokameraer op, mens næsten halvdelen har investeret i en alarm.

Ikke alt må filmes
Man skal dog tænke sig om, inden der investeres i videoovervågning. Der er klare regler for, hvor man må filme. Og hvor man bestemt ikke må.

Det er for eksempel i orden at videoovervåge sin have eller carport. Men du må som hovedregel ikke filme ud på vejen, hvor andre går eller kører.

Læs mere om reglerne her. Og læs mere om farerne ved videoovervågning i Ekstra Bladets prisbelønnede serie 'Fri Adgang'.

Test: Sådan giver et overvågningskamera mening

Stærkt begrænset uden abonnement
Ekstra Bladet har de seneste par dage lavet den første test af udstyret fra Nest. Og det virker lovende

Videokameraerne er således meget nemme at indstille og sætte fysisk op. Udstyret optager og streamer samtidig videobilleder og lyd i en rigtig god kvalitet direkte til Nest' app til smartphones.

Der er dog en enkelt hage ved systemet: du skal betale et abonnement for at få glæde af de mere avancerede funktioner i systemet.

Uden abonnementet fungerer kameraerne nemlig alene til overvågning. Du får derfor ikke advarsler til din mobiltelefon om aktivitet ved kameraet og kan heller ikke gemme eller gense videooptagelser uden et abonnement.

Det vandtætte udendørskamera fra Nest monteres med et magnetisk beslag. PR-foto
Det vandtætte udendørskamera fra Nest monteres med et magnetisk beslag. PR-foto

Så dyrt er det
Prisen for et abonnement, hvor du kan se optagelser 10 dage tilbage og ubegrænset gemme de klip, du vælger fra denne periode, koster således 80 kroner om måneden - eller 800 kroner for et år.

Har du brug for at kunne se optagelser 30 dage tilbage - og ligeledes ubegrænset gemme klip fra denne periode - er prisen hele 240 kroner om måneden. Eller 2400 kroner for et år.

Begge abonnementer giver mulighed for at koble op til 10 kameraer til samme konto. Men du skal betale for hvert kamera - dog det halve af prisen for de op til ni sidste kameraer.

Sådan ser den intelligente røg- og kultiltealarm Nest Protect ud. PR-foto
Sådan ser den intelligente røg- og kultiltealarm Nest Protect ud. PR-foto
 

 

Dong-kunder får rabat
Udover Elgiganten har Google Nest i øvrigt lavet et samarbejde energiselskabet Dong.

Det betyder, at eksisterende Dong-kunder får 150 kroner i rabat, hvis de køber et af de nye produkter.

Her er alle nyhederne fra Nest

Nest Protect: En talende og intelligent røg- og kuliltealarm, der kan registrere hurtigt udviklende brande, ulmende brande og kulilte. Den fortæller dig også med høj stemme, hvor faren er. Og hvis du ikke er hjemme, sender den en advarsel til din mobiltelefon.

Vejl. udsalgspris: 1099 kroner.

Nest Cam IQ: Et intelligent sikkerhedskamera, der kan skelne mellem genstande, kæledyr og personer. Nest Cam IQ kan registrere, når der er nogen i dit hjem, advare dig og automatisk følge uindbudte gæsters bevægelser. Nest Cam IQ giver dig 1080p HD-video, HD-lydkvalitet og livestreaming døgnet rundt.

Vejl. udsalgspris: 2899 kroner.

Nest Cam Indoor: Sender advarsler til din mobiltelefon, hvis der er bevægelse eller lyd. Med Nest-appen kan du kontrollere og se med live i 1080p HD, ligegyldig hvor du befinder dig – også om natten.

Vejl. udsalgspris: 1649 kroner.

Nest Cam Outdoor: Et vejrbestandig kamera, der sluttes til et strømstik, så du kan holde øje med dit hjem døgnet rundt i både sol og regn. Få en advarsel, når der er aktivitet, og tal via din telefon for at få en eventuel persons opmærksomhed.

Vejl. udsalgspris: 1899 kroner.

Nest Aware Abonnement: Sørger for, at du får en advarsel fra Nest Cam Indoor og Nest Cam Outdoor, når der registreres en person. Nest Aware giver også Nest Cam IQ mulighed for at sende underretninger om kendte ansigter, så du ved, om det er et familiemedlem eller en fremmed, der er på besøg.

Pris: Fra 80 kroner om måneden.