Lammet af boykot: Her går det godt

Amerikanske benspænd har ikke taget luften ud af forretningen hos kinesisk techgigant

Det seneste år har den amerikanske boykot gjort det sværere for Huawei at sælge 5G-udstyr og mobiltelefoner i blandt andet Danmark. Men globalt klarer forretningen sig alligevel, siger firmaet i dag. Foto: Dado Ruvic/Ritzau Scanpix
Det seneste år har den amerikanske boykot gjort det sværere for Huawei at sælge 5G-udstyr og mobiltelefoner i blandt andet Danmark. Men globalt klarer forretningen sig alligevel, siger firmaet i dag. Foto: Dado Ruvic/Ritzau Scanpix

En milliardomsætning på 822 milliarder kroner, der er vokset med 19 procent. Og et overskud på 60 milliarder kroner.

Det er ifølge Huawei hovedtallene i det årsregnskab, som den kinesiske techgigant netop har aflagt. Mellem linjerne skal man også forstå, at 'her går det godt'.

For selv med en amerikansk boykot, der fortsat giver Huawei store problemer på blandt andet det danske marked, er det lykkedes at sælge 240 millioner mobiltelefoner og sikre sig 91 attraktive 5G-kontrakter, oplyser Huawei.

Du får ikke bedre hardware til prisen, end den Huawei kan levere. Desværre er det ikke længere godt nok. Foto: Huawei Teknologi Denne mobil er et dårligt godt køb

Udelukket af Google
Boykotten betyder blandt andet, at Google ikke længere må dele sine apps og services med Huawei.

Konsekvensen er, at de nyeste telefoner som Mate Xs og P40-serien skal have apps og services fra Huaweis egen appstore, findes alternative steder på nettet eller afvikles i browseren.

Og indtil videre er de muligheder fortsat ganske begrænsende i forhold til de behov, som danske mobilbrugere har. Men skal man tro Huawei, vil problemet være løst om et år eller to, skriver MereMobil.dk.

- Vi har helt sikkert nogle huller. Over tid er jeg sikker på, at disse bliver fyldt ud.

- Vi skal bruge 1-2 år, siger Huaweis mobile topchef, Richard Yu, i et aktuelt interview med britiske Wired.

Teknologi Du skal være gal for at købe den

Vil stoppe chipsalg
Firmaets håb er fortsat, at det snart får lov til at lægge den fulde version af Android og Googles apps på sine nye mobile enheder.

Men ifølge Bloomberg skal Huawei i stedet håndtere en ny og meget fundamental trussel mod virksomhedens drift.

De amerikanske myndigheder forsøger nemlig at tvinge leverandører af computerchips til at stoppe leverancerne til det kinesiske firma.

- Det er en Pandoras æske, der bliver åbnet, som vil få katastrofale følger for den globale forsyniningskæde.

- Og det vil ikke kun blive et firma, Huawei, der ødelægges, siger firmaets nuværende formand, Eric Xu, til mediet.

Sådan virker prislinks i denne artikel

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner, som vi modtager vi en mindre betaling pr. klik for.

- redaktionen