Luksus eller budget? Vælg den rigtige mobil

GUIDE: Bliver du flået, når du skal betale fire gange så meget for en mobiltelefon? Vi har fundet svaret

OnePlus 8 Pro er ikke en billig telefon. Slet ikke hvis man sammenligner med markedet for telefoner, der koster fra 2000 kroner. Pr-foto
OnePlus 8 Pro er ikke en billig telefon. Slet ikke hvis man sammenligner med markedet for telefoner, der koster fra 2000 kroner. Pr-foto

Hvorfor give 8000, 10.000, 12.000 eller endnu mere for en ny smartphone, når du kan købe en ganske fin model for 2000 kroner?

Jeg har for kort tid siden anmeldt Motorolas Moto G8 Power, der koster en fjerdedel af, hvad du skal betale for OnePlus 8 Pro.

Det store spørgsmål er så: Er en telefon til 2000 kroner så fire gange dårligere?

Nej og ja! Vi kommer nemlig ikke uden om, at oplevelsen er forskellig, men det er den jo også hvis du køber en mikrobil fremfor en luksusmodel. Eller en skrabet model og den fulde udstyrspakke.

Du kommer stadig 'kun' fra punkt A til B. Du sidder blot ikke så godt i sæderne i de billige modeller.

Fitness-uret til den kræsne

Her er begrænsningerne
Når du køber telefon som Motorola Moto G8 Power, vil du på samme måde opleve, at browseren, Facebook, Instagram, spil og forskellige andre apps åbner langsommere end på den dyrere telefon

Kameraet har også sine begrænsninger og designet er heller ikke helt så lækkert.

De billige telefoner udfordres for alvor, når du skifter mellem flere åbne apps og i det hele taget presser telefonen ved at give den mange instruktioner på samme tid. Alting kører langsommere, og det vil helt klart være irriterede for nogle brugere.

Motorola Moto G8 Power. Pr-foto
Motorola Moto G8 Power. Pr-foto
 

Artiklen er lavet i samarbejde med MereMobil.dk

Presset af spil
OnePlus 8 Pro har, når der måles på ydelsen, en 'motor', som er 3,5 gange kraftigere end Motorola Moto G8 Power. Grafikydelsen er hele 6,3 gange kraftigere.

I første omgang mærker du ikke meget til det, men så snart du skal til at håndtere spil som Asphalt, eller du vil arbejde med billeder og videofiler eller andre større filer, så kommer lavpristelefonen til kort.

Tænk på bilerne igen. Du køber jo heller ikke en mikrobil for at køre Europa tyndt med en campingvogn på træk.

Måske er det din: Teleselskab spærrer 500 telefoner

Klar dom over billig iPhone: Køb den

Begrænset plads
En anden besparelse i Moto G8 Power og mange andre lavprismodeller er RAM-mængden og lagerpladsen. RAM har blandt andet betydning for, hvor hurtigt apps starter, og når du skifter fra den ene app til den anden. 4 GB er klart i underkanten, når telefonen bliver presset.

Lagerpladsen er 64 GB. Det er til gengæld ikke et problem for mig.

Jeg udnytter lige nu kun 26 GB, men så snart jeg begynder at hente film og musik ned til offline brug, slipper pladsen dog hurtigt op.

Ny mobil holder hvad den lover

Er OnePlus 'overprisen' værd?
Hvis du vil have en god allroundtelefon til læsning af nyheder, brug af sociale medier, beskeder og samtaler, så når du langt med Motorola Moto G8 Power. Du vil særligt blive glad for batteriet, der holder i op til tre dage uden en oplader.

Modellen er et prisfornuftigt køb, hvor pris og kvalitet balancerer flot.

Men det er mere lækkert at bruge OnePlus 8 Pro, som klart en bedre telefon, men den er også fire gange så dyr. Du kan købe smartphones til hele familien ved at vælge G8 Power fremfor en enkelt telefon, når du køber OnePlus.

OnePlus 8 Pro. Pr-foto
OnePlus 8 Pro. Pr-foto
 

Ny mobil går langt over kanten

På budget
Hvis du kun har 2000 kroner til en smartphone, er Motorola Moto G8 Power heldigvis en anbefalelsesværdig telefon.

Personligt vil jeg nok foretrække en telefon i prisklassen fra 3500 til 5000 kroner. Her kan du sagtens finde enheder med topmodel-lignende egenskaber, og hvor listen af kompromisser er mindre.

Motorola har selv Motorola Edge på vej i denne prisklasse, men jeg har ikke prøvet den endnu. En anden mulighed er Samsung Galaxy S10 Lite. Du kan også overveje på OnePlus 7T. Hvis du er til Apples iOS-platform så tjek iPhone SE ud.

Og husk uanset dit valg, at det altså kan være som at spille på rouletten, hvis du køber en smartphone til under 2000 kroner. Du kan være rigtig heldig men bestemt også det modsatte. Jeg vil anbefale, at du læser gerne flere anmeldelser, inden du køber en given model.

Motorola Moto G8 Power. Pr-foto
Motorola Moto G8 Power. Pr-foto
 

Spar penge på ny OnePlus-model

Sådan virker prislinks i denne artikel

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner, som vi modtager vi en mindre betaling pr. klik for.

- redaktionen