Mens du holder ferie: Apple klar med ny iPad og forbedret software

Klokken 19 dansk tid holder Appe stor event på sin årlige konference for udviklere - ny iPad, opdaterede Mac-computere og bedre software er på programmet

Se højdepunkterne og nyhederne fra Apple-eventet. Video: AP

Der er ingen nye iPhones. Men om godt en time ventes Apple at rulle både ny hardware og masser af nyheder om sin software til såvel iPhone som iPads og computere på scenen.

Det sker ved firmaets konference for udviklere i San Jose, Californien, hvor de første timer er sat af til at lancere nyhederne.

Et sikkert tegn på, at der lander ny hardware, som også kan købes i Danmark, er, at Apples onlinebutik for kort tid siden lukkede ned.

Senere i aften kan man så tjekke både priser og hvilke nyheder, der rammer Danmark.

Apples serie af MacBook Pro's blev lanceret i oktober sidste år, men er allerede nu klar til en finpudsning. Foto: Apple
Apples serie af MacBook Pro's blev lanceret i oktober sidste år, men er allerede nu klar til en finpudsning. Foto: Apple

OLED-tv til 34.000: Fantastisk monitor - men et tvivlsomt fjernsyn

Ny iPad og hurtigere computere
Selv om det kun er kort tid siden, at Apple opdaterede sin MacBook Pro-serie, ventes netop disse bærbare computere at blive opdateret med nye processorer og flere muskler. Det samme sker ifølge rygterne med MacBook, ligesom Apple vil puste mere liv i MacBook Air, der fortsat sælger godt.

Mest interessante hardware nyhed bliver en ny 10,5 tommers iPad, der kan give kunderne en idé om, hvordan firmaet fremover designer sine mobile enheder.

Som andre i branchen er Apple klar med en iPad med langt tyndere kanter, som gør det muligt at presse en større skærm ind på samme område, som den eksisterende 9,7 tommers iPad Pro dækker.

En 10,5 tommer stor iPad kan være blandt nyhederne i aften. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP
En 10,5 tommer stor iPad kan være blandt nyhederne i aften. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Løber din mobil tør for strøm? Du bruger den sikkert forkert

Siri-højttaler går uden om os
En af de nyheder, du ikke skal regne med at se her, er den længe ventede Siri-højttaler, som Apple vil bruge i kampen mod lignende intelligente enheder som Google Home og Amazon Echo.

Apple er håbløst bagud i kapløbet om at levere kunstig intelligens, som man kan betjene med stemmen. Det håber firmaet at løse med en markant opdatering af Siri og altså denne nye højttaler med systemet indbygget.

Problemet for danske forbrugere er vores sprog. Det er så lille og ubetydeligt i techverdenen, at vi hverken får Google Home, Amazon Echo eller Siri-højttaleren at se i danske forretninger. Det sker først den dag, hvor dansk er en del af sprogpakken i ellers meget interessante teknologi.

Ekstra Bladet dækker eventen med flere nyheder mandag aften. Læs også om eventen hos The Guardian, New York Times og CNET.


Techmediet CNET giver dette bud på, hvad nyhederne fra Apple bliver. Video: Youtube

Har lært af Apple: Tablet-computer koster 23.000 uden pen

Seneste nyt

Det er fuldstændig hat og briller

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.