Microsoft: Danmark er Europas gladeste Windows 10-land

Brugen af Windows 7 og 8 er støt faldende - i stedet vil brugerne have den nyeste version

Windows 10 er en kombination af det bedste fra Windows 7 og 8. Nemlig både en tablet og en PC på samme tid. (Foto: Microsoft)
Windows 10 er en kombination af det bedste fra Windows 7 og 8. Nemlig både en tablet og en PC på samme tid. (Foto: Microsoft)

Danmark er ifølge Microsoft helt i top, når det gælder skiftet til Windows 10.

Mobil Øv: Derfor virker hovedtelefonen ikke på din mobiltelefon

En frisk opgørelse viser, at vi ligger øverst i EU - fulgt af Holland og Portugal - på listen over de førende lande på det nye styresystem.

192 lande er med
Tallene kom torsdag aften frem hos Microsoft under en præsentation i deres nybyggede og meget avancerede hovedkvarter i Lyngby.

Et dobbelthus i flere etager, hvor de 800 medarbejdere i princippet aldrig har en fast arbejdsplads - men derimod 200 mødelokaler, de kan dele.

Anmelderne er særligt begejstrede for de grafiske muligheder, som iPad Pro og den særlige pen giver. (Foto: Apple) Gadgets Her er dommen over iPad Pro: Bliver aldrig til en bærbar

Og i dag er Windows 10 så ude i 192 lande og på hele 90.000 forskellige typer af enheder.

Udrulningen har indtil videre krævet opdatering af talrige drivere - p.t. flere end 7.000, men har også fået brugerne til at downloade langt flere apps end på de tidligere styresystemer.

Foræres gratis væk
Microsoft har da også et stort mål: i 2018 skal 1 milliard enheder bruge Windows 10, der indtil videre foræres gratis væk.

Det tilbud har ført til, at flere end 110 millioner enheder nu bruger systemet på verdensplan, oplyser Microsoft Danmark.

Den lille dock kræver blot strøm fra et USB C-kabel og en lignende forbindelse til telefonen for at virke som en PC. (Foto: Microsoft) Mobil Microsofts Lumia-telefoner ender som et julesalg

I øvrigt er Windows 10 i dag det andenstørste styresystem i Danmark, når man måler på dansk datatrafik.

Windows 7 er fortsat største, mens Apples ligger på en 3. plads.

Først i november kan du købe Surface Pro 4 i Danmark - og den nye bærbare Surface Book kommer slet ikke. (Foto: Microsoft) Mobil Surface Pro 4: Det skal den koste i Danmark