Microsoft køber det sociale medie Linkedin

Microsoft vil overtage det sociale medie LinkedIn for godt 173 milliarder danske kroner.

(PR-foto)
(PR-foto)

Microsoft meddeler mandag, at det har underskrevet en aftale med LinkedIn om at overtage det sociale medie for omkring 26,2 milliarder dollar, svarende til godt 173 milliarder danske kroner.

Prisen svarer til 196 dollar per aktie eller en overkurs på 49,5 pct. i forhold til lukkekursen fredag i New York.

- Holdet bag LinkedIn har fået opbygget en fantastisk virksomhed centreret om at forbinde verdens professionelle, lyder det fra Microsofts topchef, Satya Nadella.

LinkedIn beskrives ofte som en slags Facebook for professionelle brugere. Flere hundredtusinde danskere er tilmeldt LinkedIn.

- Sammen kan vi accelerere LinkedIns vækst, lige som det gælder Microsoft Office 365 og Dynamics i vores bestræbelse på at gøre det muligt at styrke hver en person og organisation på planeten, siger Nadella.

I en fælles erklæring fra de to selskaber hedder de, at de hver vil beholde deres unikke "brand, kultur og uafhængighed".

Det sker på et tidspunkt, hvor Microsoft er ved at bevæge sig væk fra at være et rent softwareselskab.

LinkedIn har afsøgt muligheder for at vokse som selskab ved at kunne tilbyde flere tjenester med onlinebeskeder og flere apps og et mere strømlinet newsfeed.

Da børsen i Wall Street åbnede 15.30 dansk tid, steg kursen på Linkedin-aktien 47,8 procent, mens Microsoft-aktien tabte 4,1 procent. Det skete på et marked, der generelt faldt moderat efter åbningstid.

LinkedIn er en strålende virksomhed siger finansanalytikeren Ivan Feinseth fra Tigress Financial Partners i en kommentar til den bebudede overtagelse af det sociale medie.

- Det er et første klasses selskab, og det fortjener en første klasses værdisættelse, mener han.

18 kommentarer
Vis kommentarer