Mobil-overraskelse fra Huawei

Huawei P30 Pro kommer snart i en opdateret udgave med mere RAM og større lagerplads

Det er mere end et år siden, at P30-serien blev præsenteret i Paris. Nu er den en livline for Huawei til at lancere en 'ny gammel' telefon. Foto: Charles Platiau/Ritzau Scanpix
Det er mere end et år siden, at P30-serien blev præsenteret i Paris. Nu er den en livline for Huawei til at lancere en 'ny gammel' telefon. Foto: Charles Platiau/Ritzau Scanpix

Det har ikke været et nemt år for Huawei, der nu forsøger at tage en genvej til de danske forbrugere.

For selvom den seneste topmodel, P40-serien, på mange måder er fremragende, så mangler telefonen den afgørende adgang til Googles tjenester.

Men 15. maj lancerer den kinesiske techgigant angiveligt en 'ny gammel' model, P30 Pro 'New Edition' (NE), skriver MereMobil.dk.

Telefonen sælges fra 4. juni.

Så godt er det nye iPad-tastatur

Fuld adgang til apps
Og denne telefon kommer netop med den fulde Google-pakke ombord.

Det vil sige Google Play, YouTube, Google Maps, Gmail og alle de andre kendte Google apps – herunder Google Mobile Services (GMS) - uden at man som bruger skal lave digitale krumspring for at få adgang til tjenesterne.

Derudover vil Huawei P30 Pro ’New Edition’ i lighed med andre Android-telefoner få adgang til alle de apps og services, der normalt kendes fra Android-smartphones i vores markedsområde.

Der bliver således adgang til mobilbanker, MobilePay, Aula, ViaPlay og hvad du ellers har brug for af apps i det daglige.

Ny iPhone er en juvel

Hardware opdateres
Den nye P30 Pro sælges samtidig med mere RAM og en større intern lagerplads.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Huawei opdaterer en telefon fra P30-serien.

I begyndelsen af januar blev Huawei P30 Lite ’New Edition’ lanceret, men den blev ikke tilgængelig på det danske marked.

Artiklen er lavet i samarbejde med MereMobil.dk

Processor er en joker
Huawei P30-serien blev lanceret i 2019 med Kirin 980-processor, quadkamera-system med Leica-branding, fingeraftrykslæser i skærmen og mange andre fede funktioner.

Det vides endnu ikke, om Huawei har smidt Kirin 990-processoren fra den nyeste topmodel Huawei P40 Pro i den opdaterede P30 Pro.

Helt ærligt så er jeg heller ikke inde i, om det vil være en overskridelse af det amerikanske handelsforbud, der forhindrer Huawei i at lancere nye telefoner med Googles tjenester.

Luksus eller budget? Vælg den rigtige mobil

Sådan virker prislinks i denne artikel

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner, som vi modtager vi en mindre betaling pr. klik for.

- redaktionen