Netflix: Disse serier ser du på rekordtid

Der er stor forskel på, hvor hurtigt vi 'binger' nye serier på Netflix

Hvor lægger du dine tv-serier på skalaen? Der er stor forskel på, hvor mange timer vi bruger hver dag, når en serien skal 'lynkigges' - eller som det kaldes 'binges'. (Grafik: Netflix)
Hvor lægger du dine tv-serier på skalaen? Der er stor forskel på, hvor mange timer vi bruger hver dag, når en serien skal 'lynkigges' - eller som det kaldes 'binges'. (Grafik: Netflix)

Ser du dine yndlingsserier med hjertet eller hjernen?

Svaret afhænger helt sikkert af, hvad serien handler om. For nu viser nye data, som Netflix har samlet sammen, at tv-serier som House of Cards, der taler til følelserne, fordøjes langsommere end action og thrillers.

Netflix har analyseret data fra 100 tv-serier, og tallene afslører, at det typisk tager op til en uge at 'binge' første sæson af en serie.

Det særlige ved Netflix er, at de fleste serier frigives samlet, så man får alle afsnit i en ny sæson. Og gennemsnittet er to timer og ti minutters tv-kiggeri pr. dag, når en ny sæson dukker op.

Vi bruger 800 millioner på Netflix

816 millioner kroner.

Så mange penge bruger danske Netflix-kunder nu om året på at streame film hos det amerikanske firma, skriver JP.dk.

Tallene kommer fra en undersøgelse, som analysehuset Wilke har lavet ved at spørge en repræsentativ gruppe af danskere om deres medieforbrug og abonnementstype hos Netflix.

Aldrig har danskerne set så meget fjernsyn via streaming. Det stiller store tekniske krav til både dine enheder og streamingtjenesterne. (Foto: Ole Steen/Polfoto) Teknologi Skal du streame i aften: Sådan kommer filmen frem til dig

Men data viser også, at tempoet og dybden i serien er afgørende for, om du bruger flere minutter foran skærmen - eller om man strækker en serie over flere dage.

Med andre ord: hvis en serie tvinger dig til eftertanke, kræver den længere tid at fordøje. Er der fart og energi i serien, sluger vi den hurtigere.

Mobil Netflix advarer mobilkunderne: Så meget data koster en times film dig