Netflix får ny funktion

Gør det muligt at sætte pinkode på dine profiler, så børn og andre uvedkommende ikke ser med

Netflix eksperimenterer hele tiden med funktionerne. Videoreportage: Ekstra Bladet TV

Netflix ruller nu en række af funktioner ud, der skal gøre det nemmere for forældre at beskytte deres børn mod at se ting, de ikke har godt af.

Ifølge Bloomberg vil streamingtjenesten gøre det muligt mere præcist at styre, hvilke typer af indhold som børn får adgang til på de børneprofiler, man kan oprette på Netflix.

Men som de fleste ved, er børn fantasifulde, når det gælder muligheden for at omgå den slags begrænsninger. For eksempel ved at bruge forældrenes profil i stedet.

Også danske Netflix-profiler kan nu beskyttes bedre med en pinkode. Det sker under punktet 'Profillås', ligesom der er kommet nye muligheder for at begrænse og overvåge, hvad ens børn får adgang til på tjenesten. Skærmdump
Også danske Netflix-profiler kan nu beskyttes bedre med en pinkode. Det sker under punktet 'Profillås', ligesom der er kommet nye muligheder for at begrænse og overvåge, hvad ens børn får adgang til på tjenesten. Skærmdump
 

Er det en iPad eller pc?

Det sætter Netflix en stopper for ved at introducere en pinkode, der kan lægges på de enkelte profiler, man har på tjenesten.

En fordel ved pinkoden er i øvrigt, at den kan 'stoppe' andre end børn. Nemlig dem, du måske tidligere har lånt din profil ud til, men ikke længere ønsker skal bruge den.

Ifølge Bloomberg introduceres de nye funktioner den kommende tid i samtlige lande, herunder Danmark, som Netflix opererer i.

Netflix: Her er nyhederne

Det kan du ifølge Netflix fremover gøre ved at ændre indstillingerne:

- Beskytte individuelle profiler med pinkode, så børn ikke kan bruge dem.

- Skræddersy børns Netflix-oplevelse ved at frafiltrere titler, der ikke er passende for deres aldersgruppe. Disse filtre er forskellige fra land til land og er baseret på lokale anbefalinger for at gøre dem mere intuitive.

- Fjerne individuelle serier eller film fra en profil efter titel. Når dette filter bliver brugt, vil den eller de blokerede serier slet ikke blive vist under den pågældende profil.

- Nemt se alle de indstillinger, hver enkelt profil har – under Profil og forældrekontrol i kontoindstillingerne.

- Se, hvad børn har set med den profil, der er blevet oprettet til dem.

- Slå automatisk afspilning af episoder fra i børneprofiler.

Kilde: Netflix

Ultimativt overblik: Sådan får du de billigste og bedste tv-pakker