Netflix svigter i ferien: Gør download til et lotteri

Begrænser adgangen til indhold voldsomt, når du rejser ud af Danmark

Forsøger du at se ’House of Cards’ i Tyskland, bliver du blokeret, selv når du har downloadet afsnittene hjemmefra. Her er rettighederne nemlig solgt til et andet selskab. Foto: AP
Forsøger du at se ’House of Cards’ i Tyskland, bliver du blokeret, selv når du har downloadet afsnittene hjemmefra. Her er rettighederne nemlig solgt til et andet selskab. Foto: AP

Talrige danskere får sig en skuffelse i ferien, hvis de har downloadet film- og tv-serier hos Netflix og tror, at de kan se det under Sydens sol.

For selv om det faktisk er lykkedes at downloade indhold inden afrejsen, er det ingen garanti for, at det også kan afspilles i udlandet.

Ekstra Bladet har de seneste uger modtaget flere henvendelser fra vrede læsere, der er blevet overrasket over blokeringen.

En læser oplevede, hvordan Netflix’ egen tv-serie ’House of Cards’ nægtede at lade sig afspille under et ophold i Tyskland. Her har Netflix nemlig solgt rettighederne til et andet selskab og blokerer derfor for al afspilning.

En anden familie bliver totalt blokeret, når de forsøger at bruge det downloadede materiale i Tyrkiet.

Øv altså: Netflix har ødelagt vigtig feriefunktion

Svært at gennemskue
Netflix ønsker dog ikke at svare på spørgsmål om, hvorfor den ellers populære streamingtjeneste reelt har gjort sit indhold til et lotteri under udenlandske ferieophold.

I stedet henviser firmaets danske pr-afdeling til den meget begrænsede beskrivelse, der ligger på Netflix, hvor man kan læse, at noget indhold kan være begrænset.

I praksis er beskrivelsen ubrugelig, da kunderne ikke kan se, hvordan en udvalgt tv-serie eller en film er begrænset, når man rejser ud.

Man kan som kunde heller ikke gennemskue, hvor mange gange man må downloade for eksempel et afsnit af ’House of Cards’, før man bliver blokeret og først kan downloade afsnittet igen om flere måneder. Sådan en begrænsning findes nemlig også på Netflix.

Fem stjerner til House of Cards 5: Sådan fødes en amerikansk diktator

Netflix og Youtube æder dit tv

Viaplay kan bruges overalt
Mens Netflix slækker voldsomt på servicen, hvis du tager downloadet indhold med til udlandet, har andre tjenester valgt den modsatte politik. Hos nordiske Viaplay kan kunderne se downloadede film- og tv-serier overalt i verden:

- Når du først har downloadet indhold fra Viaplay, inden du rejser, kan du bruge det på alle rejsemål, forklarer Christian Albeck, der er ansvarlig for indhold og partnerskaber hos MTG.

- Så uanset om du rejser i Tyskland eller Tyrkiet, virker det downloadede indhold i op til 30 dage.

Viaplay har ifølge Christian Albeck arbejdet målrettet på at lave nogle gode aftaler med leverandørerne, så det i dag er muligt at downloade op mod 90 procent af alt indhold på Viaplay og nemt bruge det overalt.

Læserne: Latterligt

Flere end 13.000 læsere gav forleden deres mening til kende hos Ekstra Bladet, da vi spurgte om deres holdning til reglerne for download hos Netflix.

11.365 - næsten 84 procent - svarede, at reglerne var latterlige. Lad os downloade frit eller drop funktionen.

Krigen er slut: Amazon Prime Video flytter ind på Apple TV

EU indfører nye spilleregler
Fra næste år vil også Netflix blive tvunget til at give kunderne den service, som Viaplay giver i dag.

EU har besluttet, at forbrugerne skal have den samme adgang som derhjemme til deres tjenester for online-indhold, når de rejser i EU.

I praksis betyder det, at hvis du kan se indholdet i Danmark, skal Netflix fra årsskiftet 2018 også give adgang under ferien.

Videostreaming: Her er de værste og de bedste tjenester

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær