Netto vil ikke lege med: Nu indtager MobilePay konkurrenten

Mens koncernen bag Netto har giftet sig med Nets' dankort-app, overgiver Coop sig nu til MobilePay

Hvem er vigtigst: kunden eller supermarkedet?

Når man kigger på de betalingsløsninger, som de største kæder prioriterer, har det hidtil været supermarkedernes interesser, der har stået højt på listen. I hvert fald når det gælder MobilePay, som både Salling Group (tidligere Dansk Supermarked, red.) og Coop har holdt ude af sine butikker de seneste år.

I stedet har de 'giftet sig' med Nets og deres dankort-app, der indtil videre ikke er blevet nogen stor succes sammenlignet med MobilePay.

Går i krig mod dyrere taxaer: Del regningen med andre

Sådan skal du fortsat betale hos blandt andet Netto, der ikke - som Coop - vil have MobilePay ind i sine forretninger. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup
Sådan skal du fortsat betale hos blandt andet Netto, der ikke - som Coop - vil have MobilePay ind i sine forretninger. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

Sverige vender ryggen til kontanter: Frygter det går alt for hurtigt

Tvinges til at bruge Coop-app
Men nu har Coop så overgivet sig og lukker MobilePay ind i butikkerne. Dog med den forskel til for eksempel Rema 1000, hvor man allerede kan betale med MobilePay, at du hos Coop skal lade dig registrere for at kunne bruge kædens app til selve betalingen.

Hos Salling Group, der blandt andet driver butikker som Netto, Føtex og Bilka, holdes MobilePay fortsat ude, da kæden satser på sit samarbejde med Nets om det mobile dankort og andre mobile betalingsløsninger som Apple Pay og Google Pay.

Det daværende Dansk Supermarked har i øvrigt haft MobilePay i sine butikker før, men opgav det i begyndelsen af sidste år, fordi man hellere vil samarbejde med Nets.

Dansk Folkeparti advarede mod bankernes gebyr-maskine: - Det er en provokation