Nintendo går LEGO i bedene: Skaber legetøj til populær spillekonsol

Helt nyt system skal få børn til at bygge redskaber, der kan bruges sammen med Nintendo Switch

Der er solgt flere end 10 millioner enheder af Nintendo Switch på mindre end et år. Onsdagens nyheder skal være med til at skaffe nye fans og dermed kunder til den populære spillekonsol. Foto: Koji Sasahara/AP
Der er solgt flere end 10 millioner enheder af Nintendo Switch på mindre end et år. Onsdagens nyheder skal være med til at skaffe nye fans og dermed kunder til den populære spillekonsol. Foto: Koji Sasahara/AP

Sent onsdag aften præsenterede Nintendo deres bud på, hvordan spillekonsollen Nintendo Switch kan blive sjovere for børn og barnlige sjæle.

Nintendo Labo hedder et nyt system af papsæt, som man kan bruge til at bygge alt fra en robot til en fiskestang og aktivere sammen med Nintendo Switch.

En af de nye muligheder er, at man kan bygge et klaver af pap, og så få det til at spille via Nintendo Switch. PR-foto
En af de nye muligheder er, at man kan bygge et klaver af pap, og så få det til at spille via Nintendo Switch. PR-foto
 

Et tjek af de billeder og den video, som Nintendo har lagt online, viser, at det japanske firma i den grad går LEGO i bedene. Bare med omvendt fortegn.

Her er det nemlig en højt specialiseret gadget, der gøres til noget meget håndgribeligt og praktisk  - og ikke LEGO-klodser, der motoriseres.

Det nye system sendes på markedet 27. april, og Danmark er med fra begyndelsen. Danske priser er ikke klar.

Ny spillekonsol fra Nintendo erobrer Danmark

Men stadig ingen streaming
Der var onsdag intet nyt om muligheden for at streame for eksempel Netflix på Nintendo Switch.

Det har længe været et ønske fra en del af de mange brugere, men indtil videre gør Nintendo det, som firmaet er berygtet for: skaber et profitabelt system, hvor brugerne er låst helt inde.

Du kan læse mere om historien på The Verge og The Guardian.

De to første kit fra Nintedo Lapo

1. Variety Kit - med dette kit kan du skabe mange forskellige Toy-Con, fx:

Toy-Con radiostyret bil: Indsæt din venstre og højre Joy-Con i din nybyggede radiostyrede bil og styr den med den trykfølsomme skærm på din Nintendo Switch.  Dine Joy-Con vil vibrere bilen i den retning, som du vælger. Materiale til at skabe to radiostyrede biler medfølger.

Toy-Con fiskestang: Skab en fiskestang med hjul og begynd at fiske! Du vil da se spændende fisk på din Nintendo Switch-skærm. Når du mærker vibrationerne fra din Joy-Con, er det tid til at hale fisken i land.

Toy-Con hus: Her kan du teste lidt forskellige varianter, når du bygger. Interagér, mad og spil med et sødt væsen, som dukker op på Nintendo Switch-skærmen. Det infrarøde bevægelseskamera på din højre Joy-Con, vil registrere, hvordan du har placeret dine byggedele og opdage variationer.

Toy-Con motorcykel: Indsæt en Joy-Con på hver side af styret og kør på motorcykel. Du kigger på din Nintendo Switch-skærm. Læn din krop til den side, som du ønsker at dreje motorcyklen.

Toy-Con piano: Skab et piano med 13 tangenter og indsæt din Nintendo Switch og Joy-Con. Nu er det bare at begynde at spille musik!

Koster 69,99 dollars eller lidt over 420 kroner i USA.

2. Robot Kit

Toy-Con robot: Skab en robotdragt og indsæt venstre og højre Joy-Con i udstyret for at tage kontrol over robotten, som vises på dit tv. Her vil du opdage mange sjove måder at spille på. Fx Robot Mode, hvor du kan nedskyde ufoer og bygninger.

Koster 79,99 dollars eller lidt over 480 kroner i USA.

Kilde: Nintendo