Ny hovedtelefon: Sikke en lyd!

ANMELDELSE: 1More er et stærkt og prisrigtigt alternativ til hovedtelefoner fra Apple, Sony og Sennheiser

Foto: Tek.no
Foto: Tek.no

'Den bedste ægte trådløse lyd, vi har hørt', var oprindeligt titlen på denne test.

Så kom corona pandemien og forsinkede selve produktet. Og ikke mindst lancerede Sennheiser deres Momentum True Wireless 2 og stjal den titel, vi havde planlagt.

Imidlertid er kategorien True Wireless ikke en let kategori at debutere i. Især når du lover aktiv støjreduktion og de største konkurrenter pludselig er Apple, Sennheiser og Sony. Men det er præcis, hvad kinesisk 1More nu prøver.

1More er et nyt mærke for os, men de har generelt fået god omtale for deres andre hovedtelefoner rundt omkring. I dag tester vi derfor 1More True Wireless ANC.

De har, hvad 1More (eller 1MORE, hvis vi skulle følge deres stilisering af mærket) kalder 'hybrid dual driver design' med afbalanceret enheder, der tager sig af de høje toner og en dynamisk driver til bas og mellemtone. I teorien skal det give bedre lyd, end det er muligt med et enkelt element, der tager sig af hele registeret.

Foto: Tek.no
Foto: Tek.no

Hvilken lyd!
Og vi kan lige så godt tage den bid først: 1More lyder simpelthen fantastisk.

Først og fremmest har de en skarphed og definition i diskanten, vi sjældent oplever, og de ligger lydmæssigt også lige på det rigtige sted, så de ikke bliver skærende eller trætte. Hvis det er muligt at sige, at du har en 'lydmæssig kløe' et eller andet sted, så klør 1More-stikkene os lige så hårdt, som vi vil, og med lige den rigtige brug af negle, til at gåsehuden undertiden spreder sig ned over armene.

Diskanten suppleres med en meget tør, præcis og kontant bas og en ganske fyldig mellemtone. Resultatet er en temmelig imponerende helhed, der er direkte fornøjelig at lytte til. Sennheiser, vi nævnte i begyndelsen, vil sandsynligvis stadig rangere lidt foran, men 1More følger lige i hælene, og det er alene et spørgsmål om smag og behag.

Sennheiser er lidt mere luftige, har lidt højere detaljeringsniveau og en mere raffineret gengivelse af diskanten, mens 1More giver lidt mere fylde, bas og dedikation.

Det kan muligvis hævdes, at kineserne har skubbet ganske lidt 'ekstra af alt' ind, og at en lidt mere afslappet diskant og mellemtone ville have været at foretrække, men det afhænger også af, hvad du lytter til. Med en smule insisterende popmusik eller i en mere stenet retning, kan det undertiden være for meget af det gode, mens varmere genrer virkeligt lyder fabelagtige her.

Både Apples Airpods Pro og Sonys WF-1000XM3 lyder også godt, men begge har en tendens til at blive for skarpe i toppen, måske Airpods mere end Sony. Flere gange (især inden Sennheiser kom med deres nyhed) gik vi tilbage til 1More bare for lydens skyld - så gode er de faktisk.

Ny MacBook Air: Kraftigere, bedre og billigere

Foto: Tek.no
Foto: Tek.no
 

Artiklen er lavet i samarbejde med Tek.no

Corona kom i vejen
1More TW ANC blev oprindeligt lanceret på CES-messen i Las Vegas i januar, og vi har haft testeksemplaret i ganske lang tid.

Årsagen til, at vi har været så længe undervejs med denne test er todelt - nedlukningerne i Kina medførte forsinkelser både i produktionen og ikke mindst i udviklingen af ​​en ny firmware.

Den originale firmware, som hovedtelefonen blev leveret med, var langt fra fuldt udviklet. Det gav hovedsageligt tre problemer:

1. Støjreduktionen ændrede lydbilledet for meget. Det hele blev 'dæmpet' med en mere fremtrædende og ikke mindst meget mere løs bas, der gik ud over den tidligere så klare og pæne diskant. Det lyder bare ikke så godt, når støjreduktionen er aktiveret.

2. Hovedtelefonen var ikke pålidelig, når det kom til at tænde, når du først tog dem ud af etuiet. I for mange tilfælde skulle de tændes manuelt.

3. Og autopausefunktionen, når enhederne fjernes fra ørerne, var ikke muligt at slå fra, og især under løb blev musikken sat på pause i tide og utide, hvilket var frygtelig irriterende.

Alle disse ting forbedres med den seneste firmwareopdatering (0.03.44), og 1More fortæller os også, at de arbejder på at forbedre den i øjeblikket meget basale app (kaldet 1More Music, red.).

Lyden med støjreduktion aktiv er stadig et hak mere bastung end lyden uden støjdæmpning. Men de to er nu meget, meget tættere på hinanden. Vi er ikke længere bange for at bruge støjreduktion alene af den grund. At støjreduktion påvirker lydgengivelsen er heller ikke usædvanligt, men det er sjældent, at forskellen er så stor, som den var før opdateringen.

Foto: Tek.no
Foto: Tek.no
 

Store, men sidder ret godt
1More TW ANC er også ret store enheder. De er ikke så Frankenstein-lignende som Boses SoundSport Free, men de minder om dem, når vi sætter hovedtelefonen i ørerne og ser os i spejlet.

De stikker ganske lidt ud og er bestemt ikke så diskrete, som nogle af de andre enheder vi har testet for nylig. Heldigvis er vægtfordelingen anstændig, og de har også små ringe, som støtter i øregangen, så de sidder faktisk ret godt fast.

Undtagelsen er måske løb, hvor det faktum, at hovedparten af vægten sidder så langt uden for øret, mærkes ekstraordinært meget. For undertegnede gled de i det mindste langsomt, men sikkert ud af øret og skal derfor justeres ganske ofte. Både Sennheiser Momentum TW2 og Jabra Elite 75t forbliver siddende godt fast under hele løbet, på trods af at de ikke har nogen vinger eller lignende til at holde dem på plads.

Enhederne fra 1More har et udvendigt berøringspanel, hvor dobbelttryk gør det muligt for dig at skifte mellem de fire støjdæmpningstilstande - høj, lav, pass through og slukket. De har også en lille knap øverst på begge enheder, der bruges til at hæve (højre) og sænke lyden (venstre) eller til at hoppe mellem sange ved at holde nede. Det fungerer perfekt, men vi har oplevet, at der blev skiftet mellem  de fire støjdæmpningstilstande, uden at det var meningen.

Det er overraskende, hvor svært det er at få følsomheden af ​​disse berøringspaneler til at sidde i skabet, og 1More klarer sig ikke perfekt.

Nu laver Apple en 'iMask'

Foto: Tek.no
Foto: Tek.no
 

Støjreduktion halter
Støjreduktionen er ikke den mest imponerende, men kombineret med den passive støjreduktion får du en klar reduktion af støj fra omgivelserne. Andre enheder er signifikant bedre til at reducere mere ujævn støj, såsom lyden fra et tastatur, men 1More gør stadig et ok job med at fjerne de jævne, lavere frekvenser fra trafik, flymotorer og lignende. På det område er både Apple og Sony imidlertid bedre, og førstnævnte er sandsynligvis den bedste i den sande trådløse kategori.

Som nævnt er den tilknyttede app meget simpel lige nu, og af ting, som vi ikke kan gøre direkte på ørepropperne, giver det dig virkelig kun mulighed for at slå autopausefunktionen til og fra og opdatere firmwaren. Desuden er det irriterende, at der kræves en 1More-konto for at bruge appen, hvilket synes helt unødvendigt. Producenterne er nødt til at stoppe med at stille sådanne krav, især når det ikke har anden funktion end at indsamle vores e-mail-adresser!

Hovedtelefonerne kan tilsluttes individuelt til lydkilden, så den første enhed, du fjerner fra etuiet, altid bliver hovedenheden, og så sendes lyden derfra til den anden. Desværre det strømforbruget for de to enheder ganske ujævnt, og hovedenheden bruger betydeligt mere strøm end den anden.

Holder støjen bedst ude

Mellemgodt batteri
Batterilevetiden er heller ikke den stærkeste side hos 1More TW ANC, selvom firmaet hævder, at der er sket en lille forbedring efter den seneste firmwareopdatering. Vi bemærker dog ikke stor forskel. 1More hævder, at enhederne kan holde op til fem timer med støjreduktion slået fra og fire timer med funktionen tændt.

Det er sandsynligvis målt under ekstremt optimale forhold, for omkring fire timer uden støjreduktion ser ud til at være det mest, vi kan få ud af dem. Det skal siges, at enhederne understøtter Qualcomm True Wireless Stereo Plus-funktionen, der tillader Android-telefoner med mindst Snapdragon 855 at sende lyd til begge enheder på samme tid, hvilket resulterer i både lavere forsinkelse og jævnere strømforbrug.

Desværre havde undertegnede ikke adgang til det under testen, men strømforbruget til 'slaveenheden' giver en god indikation af, hvordan det vil fungere i praksis. Der bruges sandsynligvis 15-20 procent mindre strøm på denne enhed end på den, som videresende lyden fra iPhone eller din Android-telefon,

Etuiet giver cirka to og en halv ekstra opladning, så den samlede batterilevetid er op til 18 timer uden støjreduktion og 14 timer med, hvilket må siges at være mellemgod i forhold til nogle af konkurrenterne. For eksempel har Sennheiser Momentum TW2 en angivet batterilevetid på syv timer på en opladning og fire ekstra opladninger i etuiet, i alt 35 timer. Vi håber, at 1More måske kan presse mere ud med fremtidige firmwareopdateringer.

Foto: Tek.no
Foto: Tek.no

Wauv: Magisk god lyd

Et kvarters opladning i etuiet er ifølge firmaet nok til omkring to (optimistisk, red.) timers spilletid, og etuiet understøtter trådløs opladning og kabelopladning med USB-C. Det er godt.

Opkaldskvaliteten i støjende omgivelser er på sin side ret dårlig. Hvis der er meget støj omkring dig, er algoritmerne overhovedet ikke i stand til at få din stemme ud, så din modpart i samtalen får ‘grød’ serveret. Til samtaler indendørs og i rolige omgivelser fungerer de imidlertid perfekt.

Og konklusionen i kort form? 1More True Wireless ANC leverer noget af den bedste lyd, vi har hørt i denne type af produkter, men har kun medium batterilevetid og nogle andre små problemer. Men problemerne er ikke så store, at vi vil kalde dem for 'dealbreakers' u et sådant produkt.

Denne mobil er et dårligt godt køb

Sådan virker prislinks i denne artikel

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner, som vi modtager vi en mindre betaling pr. klik for.

- redaktionen