Ny MacBook Pro får TouchID og mini-Oled touchskærm

Apple skulle være på vej med en ny serie af MacBook Pro med touch-skærm og Oled-touchskærm

Tyndere, hurtigere og mere avanceret. Det er angiveligt fremtiden for næste generation af Apples bærbare computere. (Foto: Michael Kappeler/AP)
Tyndere, hurtigere og mere avanceret. Det er angiveligt fremtiden for næste generation af Apples bærbare computere. (Foto: Michael Kappeler/AP)

Der er nye MacBook Pros på vej fra Apple, skriver Mobil.nu.

Men denne gang lader det til, at storebror i Apple-familien har lånt noget fra småbrødrene, iPhone og iPad, nemlig TouchID.

Ifølge verdens mest troværdige Apple-analytiker, Ming-chi Kuo, er det ikke det hele. Vi får også en mini-oled touchskærm i de nye MacBook Pro computere.

LÆS OGSÅ: Spotify med voldsomt prisdyk for familieabonnement

Rygterne siger, at mini-oled skærmen vil løbe langs bunden af computerens rigtige skærm. Det skulle give brugeren adgang til menuvalg og indstillinger, når de bruger bestemte apps og software.

Det vil sige, at opsætningen på mini-skærmen skifter, alt efter hvilken applikation du bruger.

Tim Cook er verdensmester i at tjene penge til Apple. Men hvornår slutter festen? (Foto: AP) Teknologi Tech-nørds dystre forudsigelse: Apple kan blive det næste BlackBerry

Meget tyndere MacBook Pro på vej
Som de ældre modeller vil de nye MacBook Pros få skærme på henholdsvis 13 og 15 tommer, men til gengæld vil de være meget tyndere, så de egentlig mere vil føre tankerne hen på en MacBook Air.

- Men hvis du har en MacBook Pro, ved du, at computerens tykkelse er dikteret af portene.

- Retina MacBook Pro er cirka lige så tyk som en USB-port eller en Thunderbolt-port, eller en HDMI-port – disse tre porte er cirka lige tykke, lyder vurderingen fra TechCrunch.

- Så hvordan vil Apple løse det? Svaret er enkelt – USB Type-C!

Apple strammer grebet om sikkerheden på nyere iPhones og tvinger dig til at oftere at taste koden ind. Mindst hver sjette dag skal du bruge koden, selv om du hellere vil nøjes med dit fingeraftryk. (PR-foto) Mobil Apples nye krav på iPhone: Nu skal du taste koden ind når du vågner

USB Type-C er allerede brugt af Apple i 12 tommer MacBook med retina, og nu skal den altså hjælpe med til at gøre denne nye serie af MacBook Pro mere slanke.

Så kan man jo diskutere, om det er en god ting eller en dårlig ting, for en USB-port på en computer er stadig nødvendigt for mange i arbejdsøjemed.

LÆS OGSÅ: Huawei P9 lite er nu officiel

Hvor skal TouchID placeres på MacBook Pro?
Vi ved endnu ikke noget om, hvor og hvordan TouchID-sensoren skal være henne.

Det mest indlysende ville være i kanten under skærmen, da det nok er der, det er lettest at række hen, når du sidde foran din computer. Det ville godt nok få den til at se lidt underlig og asymmetrisk ud.

Forventningen er, at Apple annoncerer den nye serie af MacBook Pro sidst på året. De vil køre på Intels Skylake processorer, siges der og får et keyboard i helt nyt design fra Magic Keyboard.

Google Home er blot en af de mange nyheder, som Google kommer med de kommende måneder. (Foto: Google) Teknologi Nye apps og tjenester fra Google: Disse virker med din iPhone

4 kommentarer
Vis kommentarer