Nye apps og tjenester fra Google: Disse virker med din iPhone

Der er masser af Google-apps- og produkter, der fungerer til din iPhone - men der er også et par stykker, der ikke gør

Google Home er blot en af de mange nyheder, som Google kommer med de kommende måneder. (Foto: Google)
Google Home er blot en af de mange nyheder, som Google kommer med de kommende måneder. (Foto: Google)

Er man iPhone-bruger var udviklerkonferencen Google I/O måske ikke umiddelbart det hotteste at følge - men faktisk kan flere af de nye tjenester, som Google lancerede på Google I/O i sidste uge, sagtens bruges på iPhone og iPad, skriver Mobil.nu.

Se herunder hvilke nye Google-apps- og produkter, der fungerer og ikke fungerer med din iPhone.

Apple strammer grebet om sikkerheden på nyere iPhones og tvinger dig til at oftere at taste koden ind. Mindst hver sjette dag skal du bruge koden, selv om du hellere vil nøjes med dit fingeraftryk. (PR-foto) Mobil Apples nye krav på iPhone: Nu skal du taste koden ind når du vågner

Duo

Som iPhone-ejer kender du til Facetime, og Duo er mere eller mindre det samme. Det er en selvstændig video-chat-app, som du kan downloade til iOS senere på året.

Men du har jo Facetime, så hvad er pointen?

For det første kan du video-chatte med alle, der har appen og ikke kun iOS-brugere. Google har desuden lovet, at forbindelsen vil holde, selvom din forbindelse er lidt hullet.

Og for det andet er der en funktion kaldet Knock-Knock. Hvis en person ringer dig op via Duo, kan du rent faktisk se deres videofeed, inden du besvarer opkaldet.

LÆS OGSÅ: PornHub Fitness-sex-tracker - Kom i form med sex

Allo

Dette er Snapchat, Facebook Messenger og OK Googles kærlighedsbarn. Det er altså en messaging-app, der også vil være tilgængelig til iOS, så du kan sende beskeder, der forsvinder igen, mens du er ved at bestille biografbilletter til dig og vennerne, og det er lige meget, hvilken enhed de har.

Det er en app, der kan det meste, så den er ikke så meget et supplement som en erstatning af Facebook Messenger eller WhatsApp.

Nu skal jeg bare have overbevist mine venner om også at bruge den. Og det i sig selv kan blive svært.

LÆS OGSÅ: Stor guide til de 10 bedste smartwatches

Android Wear

Der er kommet en kæmpe opgradering af Googles styresystem til deres smartwatches, Android Wear. Med den nye software vil urene være i stand til at fungere uden sammenkobling med en telefon. Og det gælder også for Android-ure, der er parret med en iPhone.

Du kan altså spille musik, holde styr på din træning, ringe op og sende beskeder, selvom telefonen er efterladt derhjemme. Uret forbinder selv til Wi-Fi og downloader apps til selve uret i stedet for at være afhængig af telefonens forbindelse.

Apple Watch har fået lidt succes, men det har nogle klare ulemper, der er svære at ignorere - for eksempel manglen på variation i designet, den rodede brugerflade og alle hakkene. Så derfor er det godt at se Android Wears bedre understøttelse af iOS.

LÆS OGSÅ: Næste år begynder Google revolution

Google Home

Googles personlige assistent ‘OK, Google’ er en rigtig ven i nøden. Og nu får OK, Google selskab, for Google har netop annonceret, at de lægger assistenten ind i en hub, der hedder Google Home. Heldigvis kan du formentlig også nyde godt af de forbedrede muligheder med en iPhone.

Googles taleassistent – Google Now – fungerer allerede med iPhone, og så burde kommandoer om at spille musik og kontrollere dit smarte hjem allerede virke, uanset hvilken enhed du har.

Google er endnu ikke kommet med detaljer omkring planer for iPhone-kompatibiliteten, men mon ikke telefon-afhængige kommandoer som SMSer og opkald kun vil fungere med Android? Medmindre du altså har kastet dig over Allo eller Duo.

LÆS OGSÅ: Overraskende våben fra Telmore - En smartere telefonsvarer

1 kommentar
Vis kommentarer