Omsætning styrtdykker hos B&O - men de tjener stadig penge

Fik sidste år mange tæsk på børsen, hvor der blev skåret to milliarder kroner af selskabets værdi

Det er ikke kun B&O, men også firmaer som Apple og Samsung, der lige nu er i økonomisk modvind. Hør her hvad konsekvensen kan blive for det danske firma. Videoreportage: Ekstra Bladet TV/Producer: Martin Lorentsen

SENESTE: Aktien retter sig efter stort tab i december

Omsætningen er faldet med ni procent i det seneste kvartalsregnskab fra B&O, men selskabet formår alligevel at lande et overskud.

Tirsdag fremlagde Struer-firmaet regnskabstallene, som afslører, at omsætningen er faldet fra 999 millioner kroner til 909 millioner kroner, når man sammenligner med samme kvartal året før.

Kina er kun en del af forklaringen: Disse tre problemer har lammet Apple

Omsætningen er også faldende med fem procent, når man sammenligner tallene for det nuværende regnskabsår frem til nu og samme periode sidste år.

Det får imidlertid ikke firmaets chef Henrik Clausen til at miste troen på, at B&O gør det rigtige.

- Vi er sikre på, at vi har valgt den rigtige strategi, udtaler han i forbindelse med regnskabsaflæggelsen.

Banker Apple på plads: Nu er Amazon verdens mest værdifulde

Henrik Clausen fra B&O har rigeligt af opgaver, han skal løse. Foto: Casper Holmenlund Christensen
Henrik Clausen fra B&O har rigeligt af opgaver, han skal løse. Foto: Casper Holmenlund Christensen
 

Bang & Olufsen styrtdykker: Bløder milliarder

Øger overskud
Forklaringen på den faldende omsætning er blandt andet, at B&O ikke har haft ordentligt styr på sine salgskanaler og samtidig er i fuld gang med at omlægge forretningen.

Trods problemerne lykkedes det alligevel firmaet at øge sit driftsresultat (overskud før renter og skat) i seneste kvartal til 89,8 millioner kroner mod 82,7 millioner kroner i samme kvartal sidste år. Det er blandt andet sket ved at begrænse selskabets omkostninger betydeligt.

Forventningen til årsregnskabet er dog stadig, at omsætningen ikke stiger med de 10 procent i år, som B&O havde stillet sine aktionærer i udsigt. Omsætningen lander i stedet på niveau med årsregnskabet for sidste år.

Og problemerne har allerede kostet netop aktionærerne dyrt, da der blev skåret to milliarder kroner af selskabets værdi, efter det i slutningen af sidste måned fortalte, at udviklingen går den forkerte vej.

Apple droppede vigtigt stik: Nu er salget eksploderet