Pas på: Domænefuskere får nyt navn

Forsøger lige nu at narre penge ud af danske netbrugere under navnet IDS Denmark - tidligere kaldte de sig DNS Denmark

Støder du ind i denne hjemmeside og 'firmaet' bag så skynd dig videre. Skærmdump
Støder du ind i denne hjemmeside og 'firmaet' bag så skynd dig videre. Skærmdump

TIP OS: Kender du mere til DNS Denmark eller IDS Denmark og dets forretningsmetoder? Eller har du hørt om lignende domænefirmaer? Send en mail til tech@eb.dk eller mobil/signal/telegram: 24251313 - fortrolighed gives, hvis det ønskes

Da Ekstra Bladet sidste år advarede mod 'firmaet' DNS Denmark, skete det med et klart råd: Lad være med at handle med eller betale bagmændene penge.

Dengang blev tusindvis af danske netbrugere spammet med en mail, der var et digitalt fupnummer, kunne Ekstra Bladet dengang afsløre fra adskillige ofre. Men den kritiske omtale har tilsyneladende ikke stoppet fidusen.

Nu sker det bare under et nyt navn - IDS Denmark - men med samme indhold i beskederne, som bagmændene sender for at få særligt mindre firmaer til at købe et ubrugeligt og alt for dyrt domænenavn.

Det sker også fortsat med en løgnagtigt besked om, at 'firmaet' kan stoppe registreringen af et domæne, der ligner det, som de danske netbrugere har som et .dk-domæne.

Mest markante forskel - udover navneændringen - er, at prisen nu er steget en smule, som man kan se af brevet her. Den fysiske adresse, som de ukendte domænefuskere bruger som alibi, går i øvrigt fortsat til et Regus-kontorhotel. Denne gang i Albertslund og ikke som tidligere ved Nørreport i København.

Regus bliver ifølge tidligere udtalelser til Ekstra Bladet om sagen misbrugt og har angiveligt ingen aftaler med bagmændene.

Støder du ind i denne hjemmeside og 'firmaet' bag så skynd dig videre. Også hvis den ser en smule anderledes ud, men har navnet DNS Denmark. Skærmdump Teknologi Vil svindle Ekstra Bladet

Sådan ser forsiden af hjemmesiden for DNS Denmark ud. Det er en tom skal, der dækker over et ’firma’, som skjuler sig bag en falsk adresse hos kontorhotellet Regus. Det har heller intet telefonnummer, CVR- eller et dansk momsnummer. Skærmdump Teknologi Digitalt fupnummer rammer Danmark

Samme fupnummer som før
Fupnummeret ramte sidste år også privatpersoner og firmaer i blandt andet Sverige, Finland og Tyskland. Igen med adresse på Regus-kontorhoteller. Og metoderne fik dengang flere af de ramte i Danmark til at dele en skarp advarsel på Trustpilot.

I mailen fra sidste år og i dag trues netbrugere, der allerede ejer et .dk-domæne, med, at hvis de ikke køber et tilsvarende .com-domæne, så kan det få 'vidtrækkende konsekvenser.' For eksempel 'forvirring i søgemaskinerne eller skade på omdømme.'

Der findes nemlig ifølge mailen en anden person, som vil købe det .com-domæne, der ligner det danske. Men DNS Denmark har heldigvis løsningen på problemet: Betal os nogle penge.

Så registrerer DNS Denmark .com-domænet i ti år og 'afviser' den anden person, som har anmodet om at få .com-domænet registreret.

Afslør selv løgnen

Du kan tjekke det domæne, som bagmændene påstår, at de har fået fingrene i og kan hjælpe dig med at sikre.

Det gør du i de såkaldte WHOIS-registre, som du kan søge samlet i ved for eksempel at bruge søgemaskinen hos det danske domænefirma Dandomain.

Skriv adressen, som dit danske domæne har i dag, ind i søgefeltet, men uden .dk til sidst. Skriv for eksempel ekstrabladet.

Herefter kan du se, om domænet er ledigt - er det det, lyver bagmændene.

Det gør de også, hvis det faktisk er registreret - og de ikke ejer det - da det alene er den, som ejer domænet, der kan overføre det til dig.

Hvis man ved bare en smule om, hvordan domæner bliver registreret, er det nemt at se, at mailen fra DNS Denmark er det rene vrøvl. Et tjek af de domæner, som firmaet siger, at andre vil registrere, viser således, at de ligger frit tilgængelige og kan købes af hvem som helst uden at bruge DNS Denmark.

Normalt køber man også et domæne for et år ad gangen, hvorfor det er en meget dyr løsning med ti års abonnement, som DNS Denmark tilbyder.

Hvis man har været i kløerne på firmaet, kan man melde det til Forbrugerombudsmanden, der lige nu er i gang med at undersøge sagen. Den danske organisation DK-Hostmaster, der registrerer danske domæner, har ligeledes lagt en advarsel ud.

Ekstra Bladet har siden sidste sommer forsøgt at få bagmændene i tale, men intet svar modtaget. De holder sandsynligvis til i Holland, som Forbrugerombudsmanden også planlægger at samarbejde med.

Advarer mod fup

Allerede sidste år blev der lavet en hjemmeside, der - hvis man ved en fejl rammer .dk-domænet af DNSDenmark.com - ender på en side, som advarer mod fupnummeret.

Og nu er hjemmesiden til .dk-domænet af IDSDenmark.com også blevet opkøbt og dirigerer netbrugerne til samme advarselsside.

Frygter afsløring
Forklaringen på, at bagmændene til .com-siderne ikke har opkøbt .dk-domænerne, er sandsynligvis, at man som hovedregel ikke kan gemme sig i det danske domæneregister, hvis man er et firma.

Og at oplysninger i dette register ville kunne bringe ofrene, pressen og ikke mindst myndighederne tættere på, hvem bagmændene faktisk er.

Det er et spørgsmål, som Forbrugerombudsmanden lige nu også forsøger at finde et svar på sammen med de hollandske myndigheder.

Sådan omtale Ekstra Bladet sidste år sagen. Dengang som nu brugte bagmændene et Regus-kontorhotel til at legitimere 'deres forretning'. Hos Regus føler man sig imidlertid misbrugt og kender intet til firmaet, oplyste selskabet sidste år til Ekstra Bladet.
Sådan omtale Ekstra Bladet sidste år sagen. Dengang som nu brugte bagmændene et Regus-kontorhotel til at legitimere 'deres forretning'. Hos Regus føler man sig imidlertid misbrugt og kender intet til firmaet, oplyste selskabet sidste år til Ekstra Bladet.

7 kommentarer
Vis kommentarer