Politianmeldt for 5G

FRYGTER STRÅLING: Borgeraktivist mener, at teleselskaberne udsætter befolkningen for en akut fare med nyt telenetværk - det er der ikke videnskabeligt bevis for

Politianmeldt for 5G

Se mere om hvordan det nye 5G-netværk virker. Videoreportage: Maya Tekeli

Selvom de videnskabelige beviser er ikke-eksisterende, forlanger borgeraktivisten Pernille Schriver nu, at udrulningen af 5G bliver stoppet.

Hun er aktiv i EHS-Foreningen, der kæmper for at begrænse og stoppe den elektromagnetiske påvirkninger, som blandt andet 5G udsætter borgerne for.

Derfor har hun netop politianmeldt TDC, Telia, Telenor og 3, skriver hun i et opslag på Facebook:

Så er 5G tændt i Danmark

Går efter 'forureneren'
I et skriftligt interview med MereMobil.dk begrunder hun politianmeldelsen med, at hun og andre bliver syge af strålerne, som kommer fra mobilnetværket.

'Jeg er ikke jurist, men en almindelig borger, som bliver strålings-syg af teleselskabernes EMF-stråling og når det nu er teleselskabernes antenner, som udsender og modtager EMF-forureningen, som jeg bliver syg af, så er det der anmeldelsen går på i første omgang', forklarer hun blandt andet om sine motiver.

Hun erkender dog, at teleselskaberne faktisk overholder de krav, som myndighederne stiller til mobilnetværkene. Og at det nok retteligt var sundhedsmyndigheder, som politiet burde interessere sig for. Men hun mener alligevel, at teleselskaberne er de rigtige at ramme med anmeldelsen.

'Politiet er sat i verden for at love skal overholdes. Ergo har jeg anmeldt de selskaber, som er de primære forureningskilder'.

 

Vil slå Trump med genvej

Torsdag fortsatte udrulningen af 5G i Danmark. Her er det et tag i Aarhus, hvor der sættes udstyr op til at understøtte det lynhurtige netværk. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Torsdag fortsatte udrulningen af 5G i Danmark. Her er det et tag i Aarhus, hvor der sættes udstyr op til at understøtte det lynhurtige netværk. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
 

Kontrollant om 5G: Ingen grund til panik

Tager sagen med ro
Sagen ventes at blive svær for borgeraktivisten at få medhold i, da der i dag ikke findes anerkendte videnskabelige beviser på, at 5G eller andre mobilnetværker gør befolkning eller dyr syge. Det er et synspunkt, som  Pernille Schriver og EHS-Foreningen er meget uenig i.

Hos Teleindustrien tager man politianmeldelsen med ro.

- Teleselskaberne har fokus på at sikre, at de regler, rammer og grænseværdier der er fastsat overholdes. Det gælder uanset, hvilke teknologier, der anvendes.

- I praksis viser målinger, at vi er meget langt fra de fastsatte grænseværdier – også når 5G tages i brug, siger organisationens direktør, Jakob Willer, til techmediet.

Verdens højeste bjerg får 5G

Vil sagsøge den danske stat

I Danmark kæmper en gruppe af organisationer mod de resultater, som kommer fra ICNIRP.

Via hjemmesiden landsindsamlingenmod5g.org forsøger de at samle penge og opbakning nok til, at de kan anlægge en 5G-sag mod staten.