Populær dansk teenageside lukker

Over 800.000 har en aktiv profil på det sociale medie. Men nu er det slut

Efter 18 år lukker teenagesitet Arto. (Foto: Thomas Borberg)
Efter 18 år lukker teenagesitet Arto. (Foto: Thomas Borberg)

Er du en af de over 800.000, der ifølge Wikipedia har en aktiv profil på den danske teenageside Arto?

Så er der desværre dårlige nyheder.

Det sociale medie, der startede som en vittigheds-hjemmeside i 1998, annoncerer nu på deres hjemmeside, at det lukker 1. juni i år.

’Kopier dine billeder, beskeder m.v. som du måtte ønske at beholde og sørg for at få oprettet kontakt med dine venner på andre medier’, lyder beskeden på arto.com, som takker brugerne for mange gode år:

’Vi er stolte over at have været det første store sociale medie i Danmark, men alting har sin tid i historien’.

Morten Borg, der oprettede Arto.com for 18 år siden, fortæller til Ekstra Bladet, at der ikke er nogen konkret grund til, at det netop er nu, at siden bliver lukket ned.

- Men Arto havde jo sin storhedstid omkring perioden 2006-2009. Dengang var det en dominerende side, men senere kom andre sociale medier på banen, som for eksempel Facebook. De har taget markedet, og Arto er skrumpet, siger Morten Borg, som ejer 49 procent af det sociale teenagemedie. Resten ejes af Freeway Holding, der blandt andet også ejer sider som Dating.dk og Studieportalen.dk.

- Det er da lidt vemodigt at lukke ned, når man har brugt så meget tid på noget, der er blevet så populært. Men på den anden side har det været et kapitel, hvor man har været med til at påvirke internethistorien i Danmark. Og tendensen har været nedadgående, så nu er det på tide at bruge tiden på andre ting, siger Morten Borg.

Omkring 5000 besøger hver dag siden Arto.com, fortæller stifteren.

Vidste du, at Facebook har en hemmelig indbakke fyldt med beskeder, som du formentlig ikke har set? Det gik hårdt ud over Michael, der fandt en hjerteskærende besked tre år for sent.

32 kommentarer
Vis kommentarer