Samsung: Vores næste mobil kan foldes sammen

Foldbare telefoner er på vej ind på markedet - den første fra Samsung kan være i butikkerne om få måneder

Justin Denison fra Samsung præsenterer telefonen. Foto: STEPHEN LAM/Ritzau Scanpix
Justin Denison fra Samsung præsenterer telefonen. Foto: STEPHEN LAM/Ritzau Scanpix

Er det en mobiltelefon? Er det en lille tablet?

Jo, mobiltelefoner er de seneste år vokset i størrelse. Og selv med ganske store 'herre-hænder' er der grænser for, hvor meget man kan omfavne med en enkelt hånd.

Men Samsung og andre producenter vil nu bryde grænsen for, hvor stort et display din mobiltelefon kan have - nemlig ved at bygge foldbare telefoner.

Og der er tale om mere end et eksperiment, da telefoner med teknologien om kort tid rammer markedet.

Det endelige design på telefonen er ikke afsløret, men dummyen her giver en god idé om, hvordan telefonen fungerer. Foto: STEPHEN LAM/Ritzau Scanpix
Det endelige design på telefonen er ikke afsløret, men dummyen her giver en god idé om, hvordan telefonen fungerer. Foto: STEPHEN LAM/Ritzau Scanpix
 

Kompromiser koster kulttelefon en stjerne

7,3 tommers skærm
Den nye telefon, der ikke har fået et navn, blev onsdag vist frem på en konference for udviklere, hvor man blandt andet kunne se, at telefonen får to skærme.

En mindre skærm på 4,5 tommer, der sidder på ydersiden af telefonen og bruges, når enheden er foldet sammen. Og en større 7,3 tommer stor intern skærm, der kan foldes ud. De to skærmen kan dog ikke bruges samtidig.

På den store skærm kan du have tre aktive vinduer samtidig, som du skifter imellem. For eksempel en skærm med mail og kalender, en du browser fra og en med sociale medier.

Samsung lover, at skærmen kan holde til 100.000-vis af åbninger og lukninger. Displayets materialer og metoden til at lime enheden sammen med skaber et holdbart design, der samtidig er det tyndeste, Samsung nogensinde har lavet.

Kendt mobilselskab sigtet i hvidvaskning for en halv milliard

Google: Android bliver foldbar
Det er uvist, hvad prisen på den nye telefon bliver, men Google - der har udviklet Android-styresystemet - rykkede i dag ud med en støtteerklæring til de nye foldbare telefoner. Det kræver nemlig programmer, som virker på den store skærm, hvis telefonen skal blive en succes.

Android bliver derfor fremover tilpasset til at kunne virke på det kommende telefon-tablet-format fra Samsung og andre Android-producenter.

Samsung i øvrigt ikke verdens første på markedet med en foldbar telefon. Det er derimod modellen med navnet The Royole FlexPai.


Se her hvordan den foldbare telefon virker. Video: YouTube

Apple smidt ud af Stockholm: Hold jer væk fra vores park