SENESTE: Plenti-kunder flyttes til Telmore
Der blev skålet i champagne, da mangemillionæren Morten Strunge og en række af investorer mandag morgen skrev under på salget af mobilselskabet Plenti.
Og mens godt 90.000 Plenti-kunder brugte deres morgen på at overveje, om den nye ejer TDC har 'onde planer' med deres abonnement, kunne Morten Strunge altså fejre, at mobilkunder igen sender millioner i hans pengetank:
- Jeg er rigtig godt tilfreds med handlen.
- Timingsmæssigt er det et godt tidspunkt, og der stod en køber, som gerne ville overtage selskabet, siger Morten Strunge til MediaWatch.
TDC køber mobilselskabet Plenti
Solgt med gæld
Ifølge teleanalytiker John Strand har Strunge ekstra grund til at glæde sig. For da telemillionæren solgte sit første teleselskab Onfone til TDC i 2011, skete det under helt andre betingelser end dagens salg:
- Onfone var en handel, der svarer til, at TDC købte en lejlighed uden gæld. Morten Strunge og hans folk skulle nemlig betale gælden, da de solgte Onfone for godt 300 millioner kroner.
- Men denne gang er Plenti solgt 'som beset', og gælden er TDC's problem. Derfor får Morten Strunge og de andre investorer rigtig meget ud af salget, siger John Strand til Ekstra Bladet.
Mobilselskab konkurs - her ryger kunderne hen
Det betyder det for kunderne
Spørgsmålet er nu, hvad konsekvensen bliver for Plenti-kunderne.
I første omgang skal de vænne sig til, at de fra i dag er kunder hos TDC og snart flyttes fra 3's til TDC's netværk. Men de behøves ikke være nervøse for, at deres abonnement med fri data og fri tale forsvinder lige med det samme:
- TDC har alene købt Plenti for at fjerne en irriterende konkurrent.
- Plenti-kunderne kommer derfor til at fortsætte med de abonnementer, de kender nu. Og på et tidspunkt bliver kunderne så ført over i TDC's Telmore, forudser John Strand.
Manual afslører: Derfor vil Apple ikke reparere din iPhone
Ikke flere til salg
Salget betyder heller ikke, at konkurrencen på det danske mobilmarked forsvinder:
- Jeg tror, vi kommer til at se, at for eksempel 3's lavprisselskab Oister bliver mere aktive. Jeg er ikke bange for, at konkurrencen forsvinder.
Der er dog ikke længere flere små teleselskaber, som kan købes op, efter den anden mulige lavpriskonkurrent Tjeep tidligere på året gik konkurs. Resten af lavprisselskaberne, som betyder noget, ejes i dag af et stort teleselskab.