Sidste års fladskærm er det bedste køb

Der er tusindvis af kroner at spare på fladskærme, hvis du vælger modellen fra året før

Det er nemt at finde gode priser på smart-tv på nettet. Men hvis det er muligt, bør du også besøge en butik og se modellen, inden du beslutter dig. Foto: Mogens Flindt
Det er nemt at finde gode priser på smart-tv på nettet. Men hvis det er muligt, bør du også besøge en butik og se modellen, inden du beslutter dig. Foto: Mogens Flindt

Du kender måske fornemmelsen fra, når du køber ny bil. For når modellen først køres ud fra forhandleren, taber bilen hurtigt en formue i pris.

Sådan er det også med fladskærme. De er dyre i begyndelsen, men vil efter få måneder som nyhed tage et voldsomt dyk i prisen.

Ekstra Bladet har gennem et år overvåget priserne på mest populære modeller. Og mønsteret er klart: du gør en rigtig dårlig handel, hvis du her i foråret kaster dig over de nyeste modeller.

Ganske vist får du den seneste smart-tv-teknologi og en lettere forbedret billedkvalitet. Designet kan også være ændret, men du betaler dyrt for at være med på nyhederne.

Philips Lighting, der står bag Hue-serien, er blevet det samme for intelligent lyssætning, som Sonos er blevet for trådløs lyd i hjemmet. PR-foto Teknologi Test: Smart lys er mere voksen men har rødder i fortiden

Køb ekstern tv-boks
Går du i stedet efter sidste års model kan der være mere end 50 procent at spare på et fjernsyn, der fortsat er fremragende, afslører vores data.

Hverken på billedkvalitet eller lyd bør du være bekymret over at købe en snart udgået model. Derimod kan der være sket ting med smart-tv-delen, som betyder, at tv-producenten allerede er holdt op med at opdatere modellens apps.

Løsningen her er dog nem. Glem alt om tv-producenternes nogle gange halvdårlige smart-tv-funktioner og brug lidt af gevinsten fra at købe en gammel model til at investere i en ekstern tv-boks.

Vores anbefaling er klart, at du går efter den nyeste 4K-model fra Apple, som koster 1699 kroner med 64 gigabyte plads. Du kan også købe den mindre model med 32 gigabyte til 1499 kroner.

Teknologi Glem bare mobiltelefonen: Brug din stemme til at gå på nettet

Vælg forhandler med omtanke
Alternativet er Googles Chromecast Ultra, der kan streame i 4K og koster 630 kroner. Ulempen ved denne model er, at du skal have fat i din mobiltelefon eller tablet for at betjene den. På Apple TV 4K følger der en fjernbetjening med, som også kan styre lyden på dit fjernsyn.

Selv om det kan være fristende, skal man være varsom med hovedløst at vælge forhandler efter den laveste pris. Overvej om det er en forhandler du kan have tillid til. Hvad siger andre om deres handel med firmaet?

Husk også at nogle af netforretningerne holder til i udlandet og kan være umulige at få kundeservice fra. Hvis prisforskellen mellem billigste netforhandler og en forretning med fysiske butikker er nogle få hundrede kroner, anbefaler vi klart, at du går efter en fysisk forretning eller som minimum en e-mærket forretning med dansk firmaadresse.

Et af de vildeste fjernsyn på messen i Las Vegas er 'The Wall' fra Samsung på hele 146 tommer. Foto: John Locher/AP Teknologi Salget af fladskærme falder voldsomt i Danmark

67 kommentarer
Vis kommentarer