Simpel router sikrer stabilt net af wi-fi overalt i huset

ANMELDELSE: Netgears nyeste Orbi-router giver garanti for en enkel opsætning og sikkerhed for et godt signal

Orbi RBR20 er pænt designet og passer ind i de fleste hjem. Pr-foto
Orbi RBR20 er pænt designet og passer ind i de fleste hjem. Pr-foto

Netgear Orbi RBR20: Tri-band wi-fi mesh router, avanceret forældrekontrol, mulighed for gæstenetværk, kan udvides med flere enheder, priser fra 1090 kroner.

Der er banker, forsikringsselskaber, pensionsordninger og routere.

Alle er rare at have den bedste udgave af, men når det kommer til stykket, ved kun få af os hvad vi skal vælge. De fleste lader det derfor ligge, indtil man tvinges til at tage stilling til problemet.

Når det gælder wi-fi-routere, kan opvågningen dog være brat, hvis ens internet forværres i kampen om frekvenserne i nabolaget og ikke mindst det stigende antal af udstyr, der har brug for netadgang i hjemmet.

Heldigvis har den såkaldte mesh teknologi de seneste år vundet udbredelse herhjemme. Væk er tidligere tiders store routere med grimme og ofte uvirksomme antenner. I stedet har blandt andet Google skrumpet teknologien og gjort det mere simpelt at sætte wi-fi op og skabe effektiv dækning i huset.

Google er imidlertid ikke alene på markedet, hvor også et velkendt navn, Netgear, har skabt sit mærke for simple routere, der virker. Orbi er navnet på serien, som vi de seneste uger har testet en ny udgave af.

Opsætningen foregår meget enkelt via en app. Pr-foto
Opsætningen foregår meget enkelt via en app. Pr-foto

Denne router kan banke Google

Gnidningsløs opsætning
Modellen, vi har testet, understøtter fortsat mesh, hvor du har to, tre eller flere enheder rundt i hjemmet, som skaber et stabilt net af wi-fi alle steder. Og med samme brugernavn og password overalt.

Forskellen er bare, at Netgear Orbi RBR20 sagtens kan stå alene. For mange vil en enkelt enhed, som koster fra lidt over 1000 kroner, derfor være rigeligt.

Som med tidligere Orbi-modeller klares opsætningen gnidningsløst via den app, Netgear har udviklet. Det er også i appen, at du styrer den avancerede forældrekontrol, hvor du digitalt kan beslutte, hvad udvalgte enheder på netværket må gøre.

Det kan være, at en enhed gerne må få adgang til nettet, men alene til godkendte hjemmesider og tjenester.

Du kan også begrænse brugen, så forbindelsen er afbrudt efter klokken 19 om aftenen og først aktiveres igen klokken 16 næste eftermiddag.

Googles wi-fi-guru: Du ødelægger selv dit netsignal

Der er kun et enkelt ethernet stik til rådighed på bagsiden af routeren, men to på satellitten. Pr-foto
Der er kun et enkelt ethernet stik til rådighed på bagsiden af routeren, men to på satellitten. Pr-foto

Går der også kludder i dit wi-fi? Denne dyre livline kan være løsningen

Konkurrencedygtige priser
Vi har ikke haft mulighed for at teste Orbi RBR20 med mere end en enkelt enhed. Ifølge Netgear vil systemet, når man bruger satellitenhederne, være ekstra stabilt i sin overførsel af data, da der er udviklet en særlig trådløs standard til opgaven.

Men selv når man bruger Orbi RBR20 alene, har vores indtryk været, at forbindelsen er både stærk og stabil. Vores råd er dog, at man overvejer at købe et sæt med mindst en router og en satellit, da det kan knibe med at få lige så god dækning overalt, hvis man har en større lejlighed eller et hus.

Prisen for et sæt er under 2000 kroner, hvilket er mange penge men konkurrencedygtigt i forhold til de andre mærker på markedet.

Eneste anke over Orbi RBR20 er derfor, at der som ved lignende mesh-produkter mangler ethernet porte. Mindst en ekstra port ville gøre underværker.

Giv dit WiFi en livline: Ny teknologi booster dit internet

Her er de vigtigste specifikationer

Udvidet dækning ­­– Få hastigheder på op til 2,2 Gbps og 125 m dækning. I større boliger eller bygninger med ekstra udfordringer for Wi-fi signalet, kan netværket let udvides med ekstra satellitter.

Fastlane3-teknologi – Dedikeret frekvensbånd til forbindelsen mellem enhederne i Orbi-systemet giver optimale forudsætninger for 4K-videostreaming og gaming, selv når du kobler flere enheder til netværket.

Enkel og dynamisk udvidelse – Når RBR20 bruges som separat router, allokeres den samlede tri-band kapacitet til de tilsluttede Wi-fi-enheder. Når der tilsluttes Orbi-satellitter, skabes der et Wi-fi-system, hvor et af 5-Ghz-båndene benyttes til en dedikeret og lynhurtig forbindelse (867 Mbps) mellem routeren og hver satellit. 

Smart forældrekontrol – Circle fra Disney giver dig muligheden for at styre, hvilket webindhold, der skal være adgang til, og hvor meget internetforbindelsen kan bruges af hver enhed.

Gæstenetværk – Giv vennerne og familien adgang til internettet uden at dele adgangskoden til dit personlige netværk.

Ethernet-porte – Brug de to Gigabit Ethernet-porte på routeren til at tilslutte enheder via netværkskabel.

Integreret med Amazon Alexa og Google Assistant – Styr dit hjemmenetværk med enkle talekommandoer.

Kilde: Netgear

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.