Smugkig: Her er Apples nyheder til iPhone, Mac og Watch

Stemmestyring til Mac'en, ny software til iPhone og flere urskiver til Watch, lyder rygterne forud for mandagens Apple-event

Apples topchef Tim Cook (th) ventes at løfte sløret for opdateringer af blandt andet streaming-tjenesten Music ved mandagens keynote-event i San Francisco. (Foto: AP/Jeff Chiu)
Apples topchef Tim Cook (th) ventes at løfte sløret for opdateringer af blandt andet streaming-tjenesten Music ved mandagens keynote-event i San Francisco. (Foto: AP/Jeff Chiu)

SAN FRANCISCO (Ekstra Bladet): Ny software til Mac, Watch og iOS-enheder, forbedringer af streaming-tjenesten Apple Music og ændrede vilkår for app-udviklere tegner til at blive højdepunkterne ved mandagens såkaldte keynote-event i San Francisco, som Apple afholder i forbindelse med udviklerkonferencen WWDC.

Hardware-nyheder som en iPhone 7, nye bærbare eller et opdateret ur er der ingen udsigter til, medmindre Apple-bossen Tim Cook som forgængeren Steve Jobs pludselig hiver ‘One more thing’ op fra hatten fem minutter i lukketid.

Teknologi Her er Googles virtuelle robot - spørg og få et svar

Ekstra Bladet vil være til stede og dækker live under mandagens keynote, der begynder klokken 19 dansk tid i Bill Graham Civic Auditorium centralt i San Francisco.

Skuffelsen er gerne stor hos mange Apple-fans, når firmaet afholder stort opslåede keynotes uden at løfte sløret for nye fysiske produkter.

iMessage flytter snart ind på Android-telefoner, vurderer kilder tæt på Apple. Lanceringen kan ske allerede på mandag under firmaets årlige konference for udviklere. (PR-foto) Mobil Mobilt gennembrud: iMessage er på vej til Android

Men selv om mandagens event altså ventes udelukkende at handle om software samt nye muligheder for app-udviklere, kan den vise sig at indeholde en række nyheder med væsentlig betydning for almindelige brugere.

Herunder et kig på de mest vedholdende udsigter fra rygtebørsen:

iOS 10
Styresystemet til iOS-enheder som iPhone og iPad har ikke oplevet nogen gennemgribende ombygninger siden premieren på iOS 7.

Flere medier spår derfor, at Tim Cook mandag vil løfte sløret for iOS 10, der blandt andet ventes at indeholde såkaldt ‘Dark Mode’. iPhone kommer dog næppe til at gå helt i sort, da analyser også peger på et mere farverigt iOS, der også skal indeholde en funktion, hvor man kan tegne på sine fotos a la Skitch.

Siri
Den stemmestyrede digitale assistent Siri forventes at flytte ind på Mac. Siri har ellers været forbeholdt iOS-enheder. Derudover menes Apple at ville åbne Siri for tredjepartsleverandører. Det skal ske i form at et Siri SDK, så app-udviklere kan inkorporere stemmestyring. I praksis vil du således kunne bede Siri om at tilkalde den nærmeste Uber.

Apple Music
Trods en pæn succes med godt ti mio. abonnenter det første år er Apples streaming-tjeneste Music udskældt, blandt andet på grund af et design, der ifølge flere lader meget tilbage at ønske. Det kommende design skal ifølge rygterne være mere intuitivt og have mere fokus på ‘album art’.

OS X
Analytikere peger på, at Apples styresystem står over for et navneskift til macOS. Ud over navneskiftet vil en af nyhederne som nævnt angiveligt være indbygget Siri, så Mac’en kan styres med stemmen. Derudover skal Fotos-programmet få en overhaling med flere redigeringsmuligheder. Også det velkendte iTunes skal stå over for en opdatering med en mere strømlinet brugerflade.

watchOS 3
Kun meget lidt er sluppet ud om den kommende opdatering af watchOS, der er nået til version 3.0. Kun at der skal være mulighed for at pryde smart-uret med skiver fra tredjepartsleverandører, sådan som det i forvejen kendes fra luksusudgaven af uret med skive fra modehuset Hermès.

tvOS 2
Det eksisterende styresystem til Apple TV i udgaven med touch-fjernbetjening har kun et år på bagen, så der spås ikke om større ændringer. Fjernbetjeningen har det forgangne år været udskældt.

App Store
Apple melder at have lyttet til app-udviklerne og kommer nu med en lang række ændringer, der skal optimere på både udviklere og brugeres oplevelse af App Store. En af nyhederne er hyppigere ændringer i features på App Store, så man hele tiden oplever, at nye apps får tid i rampelyset. Derudover forsynes App Store med et filter senere på året, der skal sørge for, at man bliver præsenteret for endnu flere nye apps.

For udviklerne ændres forretningsmodellen, så de efter 12 måneder får 85 procent af omsætningen i stedet for 70 procent som hidtil. Udviklerne har ifølge Apple tjent sammenlagt 40 mia. dollars siden åbningen af App Store i 2008.

Mobil Apples overraskende plan: Færre nye iPhones fremover

Ekstra Bladet er til stede og dækker live under mandagens event, der begynder kl. 19.00 dansk tid. Ekstra Bladet er inviteret til WWDC af Apple.

33 kommentarer
Vis kommentarer