Snød sig til data

Facebook skal betale flere milliarder kroner i erstatning for at have misbrugt brugernes ansigtsdata - du får ikke en krone

Det er både techgiganternes og myndighedernes drøm at have et digitalt aftryk af vores ansigter, selvom det kræver vores ret til et privatliv. Foto: Kirsty Wigglesworth/Ritzau Scanpix
Det er både techgiganternes og myndighedernes drøm at have et digitalt aftryk af vores ansigter, selvom det kræver vores ret til et privatliv. Foto: Kirsty Wigglesworth/Ritzau Scanpix

Fire milliarder kroner - eller mindst 2100 kroner til hver af de 1,6 millioner ramte netbrugere.

Det er prisen, som Facebook nu skal betale i erstatning, efter en domstol i Californien har givet brugerne ret i, at det sociale netværk snød sig til at misbruge deres ansigtsdata.

Sagen begyndte i 2018, hvor tre Facebook-brugere anlagde et gruppesøgsmål.

Det skete, fordi de mente, at loven i staten Illinois forbyder den indsamling af ansigtsdata og sammenkoblingen med personers identitet, som Facebook lavede.

Artiklen fortsætter længere nede...

Lukket ude af Facebook: Nul service

Grov krænkelse
Ideen var ifølge Facebook, at teknologien blandt andet kunne gøre det nemmere for brugerne at finde ud af, om billeder af dem selv blev slået op på andres profiler.

Men dommeren giver nu brugerne ret i, at der er tale om en grov krænkelse af deres rettigheder, da de ikke fik mulighed for at sige fra.

Da der er tale om en amerikansk dom, får den imidlertid ingen betydning for danske brugere, som ikke har udsigt til en eneste krone for den række af privatlivskrænkelser, de tidligere har været udsat for på sociale medier som Facebook.

Slå 5G fra

Prislinks i artiklen

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner, som vi modtager vi en mindre betaling pr. klik for.

- redaktionen

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.