Stig solgte Hiper til TDC: - En meget glad mand i dag

De tre stiftere af bredbåndsselskabet Hiper fortsætter, selv om TDC forgylder dem efter millionsalg

Ekstra Bladets tech redaktør, Heine Jørgensen, udlægger her sagen.

- Jeg er en meget glad mand i dag.

Tættere kommer vi ikke på beløbet, som Stig Myken og hans to medstiftere af bredbåndsselskabet Hiper, Nicolai Lamborg og Simon Skals, har fået af TDC efter et salgsforløb, der er gået meget stærkt.

Stor bredbåndshandel: Er du kunde her? Så ejer TDC dig nu

Potentiale for at vokse
Men hvis de 47.000 Hiper-kunder tror, at stifterne nu planter sig selv på en lysegrøn ø, så tager de grueligt fejl:

- Jeg ser det her som en kæmpe mulighed for at have det rigtigt sjovt og sælge fiber de kommende år, siger Stig Myken om sin fremtidige rolle i Hiper.

Både han og de to medstiftere fortsætter nemlig trods millionsalget i deres hidtidige roller.

- Er der en grund til, at I sælger nu?

- Nej, der er ingen oplagt grund til det. Ved udgangen af året tjener vi penge på driften, og vi kan også finansiere vores vækst fremadrettet med det niveau, vi har nu.

- Men allerede for et år siden diskuterede vi, hvad potentialet for virksomheden er. Og vi var enige om, at der er større efterspørgsel, end de kunder vi i dag tager ombord.

- Det koster bare rigtig mange penge at sælge fastnet bredbånd og få nye kunder ad den vej, forklarer Stig Myken.

Nicolai Lamborg (t.v.) og Simon Skals (i midten) stiftede Hiper sammen med Stig Myken i 2015. De kender hinanden fra Cybercity, hvor de mødtes i 2001. Nicolai Lamborg og Stig Myken var også sammen om Fullrate, der blev solgt til TDC i 2009 for et ukendt millionbeløb. Pr-foto
Nicolai Lamborg (t.v.) og Simon Skals (i midten) stiftede Hiper sammen med Stig Myken i 2015. De kender hinanden fra Cybercity, hvor de mødtes i 2001. Nicolai Lamborg og Stig Myken var også sammen om Fullrate, der blev solgt til TDC i 2009 for et ukendt millionbeløb. Pr-foto
 

Det rigtige match
Løsningen var derfor at finde nogen, der har pengene og viljen til at gøre Hiper endnu større. Her faldt valget på TDC, som Stig Myken og Nicolai Lamborg kender fra deres tidligere salg af et andet bredbåndsselskab, Fullrate:

- Hvis vi skulle have mulighed for at booste forretningen, skulle vi ud og finde nogen, der havde flere penge.

- Og her er TDC det helt rigtige match. De har lagt vægt på, at vores forretningsmodel og kultur er interessant for dem. Og at vores styrke er at være rigtig gode til at sælge bredbånd på en simpel måde.

- Derfor ser TDC en stor værdi i den viden og kompetence, som de får brug for i hele koncernen, lyder vurderingen fra Stig Myken.

- Men hvad er garantien for, at kunderne oplever det samme Hiper om et år, når TDC nu er ejeren?

- Altså, et år ud i fremtiden er svært at spå om, uanset hvem der ejer os. Det er svært at kommentere på i dag.

- Men vores stærke position i markedet er, at vi kan levere meget hurtige bredbåndsforbindelser. Og grunden til, at vi er lykkedes med at sælge så mange abonnementer, er, at vi er konkurrencedygtige på prisen.

- Det skal vi blive ved med.

Stig Myken har god grund til at smile i dag, hvor TDC har købt hans andel i bredbåndsfirmaet Hiper for et ukendt millionbeløb. Pr-foto
Stig Myken har god grund til at smile i dag, hvor TDC har købt hans andel i bredbåndsfirmaet Hiper for et ukendt millionbeløb. Pr-foto

Det skriver TDC om handlen

Med aftalen bliver Hiper en del af TDC Group efter et salgsudbud, som Hiper selv tog initiativ til. 

- Vi er glade for at kunne løfte sløret for vores seneste satsning med købet af Hiper. De har på få år opbygget en skalerbar platform med bredbånd som kerneprodukt og med en kundeservice af høj kvalitet. Vi glæder os til at byde Hiper og deres dygtige medarbejdere velkommen ombord, siger Jaap Postma, koncerndirektør i TDC Group og chef for OpCo, som tilføjer:

- Hiper passer rigtig godt ind i vores portefølje af brands, som leverer agile og innovative produkter på digitale platforme. Samtidig er Hiper stærkt positioneret til at rykke hurtigt på de muligheder, der vil opstå i det danske bredbåndsmarked, som går en spændende fremtid i møde. 

Ejerskiftet vil ikke medføre nogen ændringer for abonnenterne hos Hiper. Selskabets dygtige ansatte vil drive forretningen videre som en del af TDC’s forretningsenhed OpCo, der blev etableret tidligere på året som et led i TDC Groups nye strategi. Købet af Hiper er en naturlig del af strategien om at udvikle OpCo som en førende leverandør af digitale ydelser.

- Kort efter, at vi havde igangsat salgsprocessen, stod det klart, at TDC ville være en rigtig god samarbejdspartner, og vi glæder os meget til at blive en af OpCo-familien. Vi står sammen om en ambitiøs plan for fremtiden, og derfor var TDC det naturlige valg for os, siger Stig Myken, administrerende direktør i Hiper, og tilføjer:  
 
- TDC’s strategiske fokus på fibernet og ambitionen om at udvikle Danmarks bedste infrastruktur og en kundeoplevelse i verdensklasse er en storslået vision, og vi glæder os til at bidrage til udviklingen fremadrettet. 

Hiper har omkring 50 ansatte på sit kontor i København, og de vil alle fortsætte efter overtagelsen.

Handlen kræver ikke nogen myndighedsgodkendelse og træder i kraft med udgangen af november.

Tele-millionærer forgyldt af TDC igen: Sådan gjorde de