Stop det så: 11 vanvittigt irriterende typer Facebook-opslag

Her er de 11 mest irriterende typer på Facebook. Se videoen med listen her:

Kender du typen? Se videoen med listen over de 11 mest top-irriterende mennesker på Facebook. Tekst: Katja Mejborn. Video: Kristian Hansen

Vi har allesammen en eller flere Facebook-venner, der kan drive enhver på deres venneliste til vanvid med deres opslag.

Her er de 11 værste af slagsen - du kan også se listen i videoen i toppen af artiklen.

1. Dem, der deler billeder af deres afkom

Dette punkt dukker op igen og igen, men det er altså irriterende at se på andre menneskers børn. Ja, lille Luna ligner da en rar lille baby, men det betyder altså ikke, at der er andre end Lunas absolutte nærmeste, der har interesse i at følge hendes gøren og laden konstant. Hold venligst pottetræning, gylp og alt andet omhandlende Luna, der laver et eller andet fuldstændigt ordinært, væk fra Facebook.

Arkivbillede: Colourbox
Arkivbillede: Colourbox

2. Dem, der kommenterer det åbenlyse

'Hold da op, det er varmt i dag', 'det sner', 'det tordner og brager'.. Du kender typen. Ham eller hende, der altid følger sin trang til at kommentere på de ting, der er åbenlyse for alle og enhver, der ikke bor under en sten.

3. Dem, der deler satire, som var det sandheden

Lidt for ofte falder man over folk, der på Facebook hidser sig op over artikler lavet af eksempelvis Rokokoposten. Nej, selvfølgeligt fik Mascha Vang ikke kolera af at tabe sig, og nej, Gentofte Kommune kræver ikke sushi i børnehaverne. Det er satire, men ender med at blive tragi-komik, når folk læser det, som var det den reneste sandhed af alle. Kildekritik er nøgleordet her.

4. Folk, der ikke kan kende forskel på 'synes godt om' og 'del'

Selvfølgelig findes der ikke en rigtig og forkert måde at bruge sociale medier på, men hvis man vil undgå at være til decideret gene for alle, er det et godt udgangspunkt at lære forskellen på 'synes godt om' og 'del'. Du behøver ikke dele ALT, du synes er kodylt fedt.

5. Dem, der konstant laver politisk korrekte opslag

Hey, det er såmænd fair nok at være politisk korrekt, men hvis man konstant og hele tiden har et behov for at proklamere sine finslebne holdninger, er man ikke blot politisk korrekt - man er også hamrende irriterende!

6. Dem, der laver et halvt opslag

'Øv, en dag!', 'jeg hader mit liv', 'Skete det der virkeligt lige?'...

Allesammen hamrende utilfredsstillende statusopdateringer, der pirrer nysgerrigheden hos de fleste. Oftest avler de en masse 'er du okay?', 'fortæl' og 'hvad er der sket?'-beskeder, og herefter knækker filmen fuldstændig med svarene: 'skriver lige en privatbesked', 'ikke noget, vil ikke tale om det' og lignende. Det er seriøst ikke i orden at lade folk hænge på den måde. Man MÅ ikke gøre noget halvt - heller ikke Facebook-opdateringer.

7. Dem, der deler vejrudsigter fra eksotiske destinationer

Det er skønt, at folk har tiden, pengene og muligheden for at rejse til eksotiske lande, mens vi andre må blive i kolde, våde Danmark. Men - og der er selvfølgeligt et men - det er absolut ikke okay, at de samme folk har et behov for at dele vejrudsigter fra deres tørre, varme og sol-berigede destination. Lad os andre være bitre i fred, der er ingen grund til at tvære salt i et forvejen betændt sår.

8. Dem, der dokumenterer samtlige måltider

Om det er folk, der netop har klappet en rubber med leverdreng og argurk sammen, eller folk, der har brugt timer på at klaske en fotogen og moderigtig grød sammen, eller om det sågar er folk, der laver den dyre og spiser ude, så er deres mad helt og aldeles uinteressant for alle andre end dem selv. Man bliver vitterligt ikke mæt af at spise med øjnene.

Foto: Katja Mejborn
Foto: Katja Mejborn

9. Dem, der deler konkurrencer

Der bør være grænser for, hvor meget man kan sælge sin Facebook-sjæl. Men det er der ikke, og folk forærer hjertens gerne selvrespekt væk for en smart mussemåtte, en uges forbrug af tun i olie eller noget tredje - alt imens firmaerne scorer fed og næsten gratis reklame.

Endnu værre er dem, der konsekvent falder for falske konkurrencer. Nej, selvfølgeligt kan du ikke vinde en Ferrari, et slot og en magisk drage ved at synes godt om en side og dele deres opslag.

10. Dem, der tager utallige tests på nettet - og deler svaret med alle

Nej, du ligner ikke Channing Tatum - og nej, du minder ikke mest om Khaleesi fra Game of Thrones.

Denne type personer er i samme kategori, som dem der spiller alt, hvad der spilles kan, på Facebook og deler deres highscore på deres væg. Det eneste, der er værre end disse typer, er dem, der inviterer andre til at gøre det samme. Spilleanmodninger bør forbydes ved lov!

11. Dem, der tør

En af de absolut værste typer opslag indeholder gerne følgende ord: 'Tør du dele denne tekst med dine venner på Facebook?'

Nej. Eller jo, det tør man vel godt. Men man har bare ikke lyst, for det er det rene spam, og det gør ondt i øjnene på dem, der konstant skal konfronteres med den slags kæde-beskeder. Engang var det på SMS, nu er det på de sociale medier. Uanset hvor det er, er det ligegyldig spam. Stop det.

 

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.