Stor bredbåndshandel: Er du kunde her? Så ejer TDC dig nu

47.000 kunder hos Hiper er blevet købt af TDC, der lover at køre firmaet videre som tidligere

Ekstra Bladets tech redaktør, Heine Jørgensen, udlægger her sagen.

Det er historien uden ende.

Først skaber en gruppe af iværksættere et teleselskab med bedre og billigere produkter, end giganten TDC kan eller vil levere. Og når der er kunder nok, bliver selskabet solgt til netop TDC mod en stor pose af dejlige millioner.

Stig Myken har god grund til at smile i dag, hvor TDC har købt hans andel i bredbåndsfirmaet Hiper for et ukendt millionbeløb. Pr-foto
Stig Myken har god grund til at smile i dag, hvor TDC har købt hans andel i bredbåndsfirmaet Hiper for et ukendt millionbeløb. Pr-foto

Hvad tænker du om salget af Hiper?

Har gjort det før
Netop det sker nu med bredbåndsfirmaet Hiper, som TDC opkøber. De 47.000 kunder hos Hiper kan derfor ved udgangen af næste måned kalde sig for TDC-kunder.

Det er blandt andre serieiværksætteren Stig Myken, der står bag Hiper. Og han kender allerede TDC ganske godt, da han for nogle år siden fik en anden pose millioner for at sælge sin andel i teleselskabet Fullrate.

Udover Stig Myken (t.h.) står også Nicolai Lamborg og Simon Skals (i midten) bag Hiper. Pr-foto
Udover Stig Myken (t.h.) står også Nicolai Lamborg og Simon Skals (i midten) bag Hiper. Pr-foto
 

Det skriver TDC om handlen

Med aftalen bliver Hiper en del af TDC Group efter et salgsudbud, som Hiper selv tog initiativ til. 

- Vi er glade for at kunne løfte sløret for vores seneste satsning med købet af Hiper. De har på få år opbygget en skalerbar platform med bredbånd som kerneprodukt og med en kundeservice af høj kvalitet. Vi glæder os til at byde Hiper og deres dygtige medarbejdere velkommen ombord, siger Jaap Postma, koncerndirektør i TDC Group og chef for OpCo, som tilføjer:

- Hiper passer rigtig godt ind i vores portefølje af brands, som leverer agile og innovative produkter på digitale platforme. Samtidig er Hiper stærkt positioneret til at rykke hurtigt på de muligheder, der vil opstå i det danske bredbåndsmarked, som går en spændende fremtid i møde. 

Ejerskiftet vil ikke medføre nogen ændringer for abonnenterne hos Hiper. Selskabets dygtige ansatte vil drive forretningen videre som en del af TDC’s forretningsenhed OpCo, der blev etableret tidligere på året som et led i TDC Groups nye strategi. Købet af Hiper er en naturlig del af strategien om at udvikle OpCo som en førende leverandør af digitale ydelser.

- Kort efter, at vi havde igangsat salgsprocessen, stod det klart, at TDC ville være en rigtig god samarbejdspartner, og vi glæder os meget til at blive en af OpCo-familien. Vi står sammen om en ambitiøs plan for fremtiden, og derfor var TDC det naturlige valg for os, siger Stig Myken, administrerende direktør i Hiper, og tilføjer:  
 
- TDC’s strategiske fokus på fibernet og ambitionen om at udvikle Danmarks bedste infrastruktur og en kundeoplevelse i verdensklasse er en storslået vision, og vi glæder os til at bidrage til udviklingen fremadrettet. 

Hiper har omkring 50 ansatte på sit kontor i København, og de vil alle fortsætte efter overtagelsen.

Handlen kræver ikke nogen myndighedsgodkendelse og træder i kraft med udgangen af november.

Tele-millionærer forgyldt af TDC igen: Sådan gjorde de