Stor nyhed fra Sonos

SOUNDBAR: Smider Playbase og Playbar ud af sortimentet - erstattes af ny soundbar, der understøtter Dolby Atmos

Hvis Sonos Arc (billedet) spiller bare dobbelt så godt som den billigere Sonos Beam, venter der brugerne en stor lydoplevelse. Pr-foto
Hvis Sonos Arc (billedet) spiller bare dobbelt så godt som den billigere Sonos Beam, venter der brugerne en stor lydoplevelse. Pr-foto

Onsdag aften tog Sonos hul på anden bølge i en videreudvikling af firmaets netværkshøjttalere.

Første bølge skete tidligere i år, da den amerikanske producent bekendtgjorde, at ældre enheder ikke længere understøttes af den software og app, man om kort tid introducerer. Nu kommer så de første produkter, der er målrettet bygget til den nye platform.

Mest interessant er soundbaren kaldet Sonos Arc, der har et nyt og blødere design ned forgængeren Sonos Soundbar. Og som ikke mindst understøtter Dolby Atmos, og ifølge firmaet giver brugerne lyd på biografniveau.

Pr-foto
Pr-foto

Ny Sonos-app på vej: Splitter dine højttalere

Det koster den
Der er 11 drivere indbygget og fire mikrofoner til at understøtte stemmetjenesterne, der allerede kendes fra Sonos' nyeste højttalere. Og Sonos Arc har AirPlay 2 som alternativ til det wi-fi-system, Sonos selv har udviklet.

Du kan som på den mindre soundbar Sonos Beam også styre enheden i tæt samspil med dit fjernsyn.

Farverne er der vanen tro ikke meget spræl over - sort og hvid. Og målene på soundbaren er massive 1,1 meter i bredden og 6,25 kilo.

Når Sonos Arc kan købes fra 10. juni, ligger prisen også i den tungere ende, som Sonos er kendt for. Nemlig 6699 kroner.

I øvrigt forsvinder Playbase og Playbar nu ud af sortimentet.

Du skal kigge og lytte godt efter for at opdage, at Sonos Sub er ny. Selv prisen er den samme som før. Pr-foto
Du skal kigge og lytte godt efter for at opdage, at Sonos Sub er ny. Selv prisen er den samme som før. Pr-foto

Sonos Beam er årets bedste tv-højttaler til familien Danmark

Ingen ægte ny sub
Fans af Sonos vil sikkert blive skuffede over, at Sonos Arc reelt er dagens eneste rigtige nyhed. For der er hverken en ægte ny Sub eller Sonos 5-højttaler på vej.

Begge bliver ganske vist relanceret, men forskellen til forgængerne er nærmest kosmetiske. Designet er det samme, og internt bliver der primært strammet op på processorkraft og lagerhukommelse.

Ejer man allerede et eller begge produkter, er der med andre ord ingen grund til at skifte. Prisen er i øvrigt fortsat 5999 kroner for subwooferen (3. gen.), mens Sonos 5 - der nu hedder Sonos Five - koster 4399 kroner.

Begge sælges som Sonos Arc fra 10. juni.

Sådan virker prislinks i denne artikel

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner, som vi modtager vi en mindre betaling pr. klik for.

- redaktionen